Family Day 2017

Redmi 4A- Smartphone Dengan Harga Memuaskan

Hidup dalam dunia hujung hari ni, semua memerlukan telefon serba canggih. Maklumlah, nak cari Uber pakai handphone, nak cari tempat makan kena Google, nak discuss pasal kerja / sekolah anak dalam Whatsapp Group.

Mesti pening nak pilih telefon yang bersesuaian. Bukan sahaja spesifikasi, tapi harga pun perlu bersesuaian dengan bajet anda.

credit pic: GSMArena.com




Xiaomi memperkenalkan Redmi 4A. Haa lepas ni tak payah risau dah. Telefon yang baru dilancarkan pada tahun ini, sememangnya mempunyai ciri ciri penting sebuah telefon pintar.

Dual Mode

Salah satu perkara yang menarik perhatian I, semestinya kerana telefon ini adalah dual sim dan paling best ialah dual mode. Apa itu dual mode? Contohnya, you all boleh mengaktifkan dua applikasi Whatsapp. wahh hebat tak? Guys, imagine one is for your wife and another one is for your girlfriend. err









 


kalau untuk blogger macam I ni, camera tu memainkan peranan penting. 13mp primary camera and 5mp secondary camera untuk mendapatkan shot yang terbaik. ha bukan tu je. dah snap gambar banyak banyak mesti pening kat mana nak simpan kan? Redmi 4A juga menawarkan 16gb internal memory dan slot memory SD up to 256gb. Awesome! Sekarang I tak perlu risau memory full lah apa lah.

sharp and detailed
Gamers, Anyone?

Cutting-edge Snapdragon processor

Gamers, this is totally for you. Kalau main game, dapat screeen lebar adalah satu kepuasan. Tapi bukan itu saja, Redmi 4A juga menawarkan Snapdragon processor di mana ia akan memberi lebih kepuasan kepada gamers. Yes. Let experience speed up to 1.4GHz and be the king of 3D games!



Don't worry because Redmi 4A has introduce their low power tecnology. The battery can stay up to 7 days. Wow!

Selain dari itu, telefon pintar yang sangat ringan 131.5g ini juga dilengkapi dengan beberapa basic application lain seperti FM Radio, SMS, MMS, colour theme yang menarik dan banyak lagi

Dijual dengan harga RM 491.01, sangat berpatutan dan berbaloi dengan spesifikasi yang ditawarkan.

So apa tunggu lagi. Telefon ni dah berada di pasaran. Tak payah susah susah pergi kedai, smartphone Redmi 4A ini telah pun berada dalam Lazada. so what you waiting for. Just log into your Lazada account and proceed. Yeay!

http://www.lazada.com.my/2017-new-launch-original-malaysia-xiaomi-redmi-4a-50-162gb-20103012.html?rb=xiaomi
click picture for more info




This Lazada x Mi event was organized by Involve Asia. Lazada voucher sponsored by ShopCoupons.

Comments

Post a Comment