Strawberry Sensation- New Freshly Baked Strawberry Cheese Tart From Pablo

Peminat Strawberry, put your hands up!

Freshly Baked Strawberry Cheese Tart


 
Bila sebut je Pablo, mesti dah terbayang-bayang cheese tart yang creamy. Awal tahun ini Pablo dah lancarkan Freshly Baked Matcha Cheese Tart berserta range beverage, ice cream dan Sabatel Cheese yang sangat rangup

just in case you've missed my entry, you can read here
 
Say Hello To Freshly Baked Matcha Cheese Tart

So this time, strawberry lovers you better grab this chance. They have launch their Freshly Baked Strawberry Cheese Tart. I dah try. It is super duper yummy!

see my keterujaan face

A refreshing pinkish light coloured cheese tart with the combination of gorgeous scent of strawberry. Boleh imagine tak gabungan cheese dan strawberry? Oh my goodness.

The texture of the cheese tart gathered with a refreshing acidic of strawberry jam which contain strawberry seeds to enchance the cushiness and light pop in your mouth as you savour the sweet and gentle taste of this strawberry tart

trying to take from different angle



Adoi, saliva drooling. Masa type ni I telan air liur, imagine kesedapan and kelembutan cheese tu masuk dalam mulut. Phew. By the way this is limited edition only from 01.03.2017-30.04.2017

Balik rumah tu, I simpan dalam chiller. (of course I cannot finish everything on the spot) and the taste are super yummy. Macam ice cream strawberry + cheese version. Sedap sangat!

so delicious. so yummy

Strawberry Frute

Selain dari itu, Pablo juga ada melancarkan Strawberry Frute. So lepas makan cheese tart tu boleh lah enjoy the creamy smoothie infused generously with strawberry filling. Memang refreshing and tak kedekut strawberry! Puas makan!Besides, its appetising taste from strawberry adn fresh cream cheese brings out the freshness of zesty taste . Oh yummyy!

Strawberry Frute ni limited editon seasonal menu- dari 14.03.2017-30.06.2017. So kena cepat hokey. Nanti menyesal kang.





Last but not least, this is my-whole-family favourite

Pablo Mini -Roasted Marshmallow Strawberry



This is limited amount and quantity
Strawberry plus marsmallow plus cheese plus pistachio. What else can I say about this? Totally great and ideal combination. Cheesey warm soft filling inside topped with glaze of strawberry sauce on surface , added with freshly burn marshmallow, crispy on the outside and melty inside. Atas tu pulak ada sprinkle some toasted pistachio nibs. Sememangnya menaikkan aroma.



and my mom asked me

"ada lagi?"

OMG, okay Mak nanti kita pergi lagi ye. Opps but remeber this limited edition Pablo Mini is only from 01.03.2017-14.04.2017. Okay ada masa lagi.

So tunggu apa lagi tu. Nanti lambat lambat habis. Jom pergi one and only Pablo outlet in Malaysia yang terletak di One Utama.
 
Cepat cepat cepat. Nanti melepas. Seasonal menu ni >,<
 
So, this Mommy kat bawah ni borong 1 bag Pablo. Tak sabar nak bawak balik. Kids mesti suka. Jangan cakap kids lah, Mommy Ayah Atuk Nanny semua suka. Our family favourite . Yummeh!
 
disebabkan terlalu sedap, I borong 1 bag terus. omnomnom
 
 
Pablo
Level 2 ( Old Wing)



Comments

  1. wahhh nyummy !!! ju singgah blogwalking sni =D

    ReplyDelete
  2. aduh.... ko nih dik, saja bt akak tercari2 tart nih...
    terasa2 manis masam lemak cheese ngn stoberi tuh

    ReplyDelete
  3. Menggodanya cheese tart ni. Sedapnyaa. Tak prrnah try lagi yang Pablo ni, nampak sedap ;)

    ReplyDelete
  4. Seriously memang nampak menggoda sangat weh! gambar pun lawa semua. I suka strawberryyyyyy...

    ReplyDelete
  5. omg omg omg ! memang saliva drooling dah ni.. kencus kencasssss.huwaaaaa. sodapnyee

    ReplyDelete
  6. selalu try yang cheese tu je. Yang strawberry ni belum pernah try lagi :D

    ReplyDelete
  7. Nampak sedap walaupun siqah bukan strawberi fan. Hihi. Patutlah gambar mommy semua lawa tau. Ambil gambar guna DSLR rupanya. Bestnya pandai guna kamera :)

    ReplyDelete
  8. jelesnya...nak jugak..satu beg tu..srmmm memang nampak sedap sgt...kalau irda ada situ..xsempat nak amik.pic mesti dah telan semua

    ReplyDelete

Post a Comment