Minyak Pengasih | Random

Sunshine Blogger Award - Ucing Kadayan

 
Di tag oleh Mellya Crayola
 
 
 
What would you do if you had one million ringgit? 
 
full settlement loan yang menyemak dalam kepala otak I, bahagikan untuk saving account anak anak, selebihnya I fikir kalau betul betul ada
 
What would your ideal day be like? 
 
in my house/hotel room with my own family including my parents lah. pakai favourite  sleeping gown koyak sambil hirup mushroom soup. ahhhh
 
Your best memory? 
 
confinement period. HAHAHAHA
 
Would you rather visit the past or the future (of your own life)? 
 
past. I need to stop Cici Tembikai ( nama I yang lama) from meeting/dating/doing something. I really need to.
 
Favorite social media platform? 
 
Instagram. sebab banyak hotsentap. I ni ada hormon lesbo. kahkah. okay tipu
 
If you had the chance to meet an author or celebrity, who would you choose? 
 
HAHAHAH susahnya soalan. anyone also can lah. Janji jangan menyombong
 
Do you prefer talking or texting?
 
Texting. I jarang angkat call. walaupun I receptionist and my main priority memang phone, tapi I tak suka angkat call.
 
How did you come up with the name for your blog?
 
Okay. I start 8 tahun lepas dengan Cici Tembikai . Cici tu nama gelaran lah, Tembikai my fav food. lepas tu masa pregnant Maira, I nak share my motherhood and pregnancy journey tapi I taknak pakai blog lama. Banyak benau benda nak edit. Mana tau I mati kan. hahaha so I buat nama/blog baru- Mommy Cici
 
What is your advice for those trying to get into the world of blogging?
 
Menulis ni kena minat. Kalau you tak minat / nak menceburkan diri hanya sebab you rasa "wehh blogging boleh buat side income lah" so takkan ada passion di situ. Nanti nak menulis pun blur blur. Lepas tu, bukan hari ni register blog , buat 8 entry sehari nak mengharapkan job datang bergolek. unless you ni hotsentap lah kahkah
 
I suka baca pengalaman otai blogger , cerita pengalaman masa mula mula blogging. phew. sangat terinspirasi. and I pernah baca luahan seorang otai blogger di FB (sorry memang tak ingat  nama), katanya newbies ni asyik nak di sponsor itu ini. Padahal dorang (yang sekarang ni dapat banyak sponsor) masa awal awal berblog, semua pakai duit sendiri.
 
For example, you minat makanan. You pergi food hunting PAKAI DUIT SENDIRI lepas tu you tulis review. then baru orang suka orang start share lah.
 
okay panjangnya, macam berpengalaman 25 tahun pulak. KAHKAHKAH. ala takpe sharing is caring
 
Beyond blogging, what do you (as a job)?
 
I'm working as receptionist in one of well-known and big legal firm in Malaysia.
 
If you could live in any country, which one would it be?
 
Entahlah. Jepun boleh tak -___-
 
 
Okay maka dengan ini, I nak TAG SEMUA YANG MEMBACA hiks. k bai


Comments

  1. hahah this the best answer i ever received ! thanks sis, heheh comel ja nama cici tembikai tu. Btw mellya pun xsuka angkat call haha sep sikit!

    ReplyDelete
  2. haahhaha kenapa nama cici tembikai? macam lawak pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa catchcy sikit senang orang ingat

      Delete
  3. rasa nak jawab, tapi malas. haha.

    ReplyDelete
  4. Mek pun kena tag jugak 😍

    Baru hari ni rase nk draf jawapan 😜

    Btol babe tang blogging tu. Klau hrp duit smata tk yah la. Kejap je la hidup dengan blog pastuh bercerai. Nk buat blog niat nk kongsi dengan readers lain pasal pengalaman kita itu yg mustahak 💋

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan. apa pun kena mula dengan minat.

      Delete
  5. Alamak kena tag jugak ke? Hahahaha... I pun rasa macam nak duk Jepun.

    ReplyDelete

Post a Comment