Tapak Urban Street Dining

 
 
So last last week (tak ingat bila) I went to Tapak . Kan situ food truck yang famous kat KL ni. Ni kira misi mencari Mangga Susu lah. Blogger semua dok puji je.
 
Time tu baru lepas hujan. I dah give up dah. sekali bila hujan stop je laju laju pergi sana. Kerusi basah pun sanggup lah duduk
 
(actually akan ada sorang general worker yang bersihkan air kat setiap kerusi, kami je tak sabau nak duduk)
 
So benda pertama dituju ialah truck ni. Harga sangat lah berpatutan . and rasa dia?
 
SEDAP
 
serious sedap sangat. so thick. just nice. banyak pulak tu.
 

Truck ni bersebelahan Milky Mango. My colleague kata not bad. sedap kopi dia.
 

Yang ni macam banyak pilihan tapi kami tak try
 

Ocin yang dipaksa teman I melepak. hahaha.
 

Kami beli dari food truck yang sama. Ocin Lamb Chop and kami Chicken Chop.
 
Overall, kalau ikut tekak kami lah, tak berbaloi. -___- 
 

 
Yes, it is insta- worthy. Meja dia memang cun lah kalau nak buat flatlay. tapi for me kureng sikit rasa dia.
 
Tapi kan ada banyak lagi pilihan yang lain you all boleh try. For example, Satay dia . orang kata sedap. siap makan dalam cup lagi. maybe one day I boleh try yang tu jugak.
 
Chicken Wing pun ramai kata sedap. Tapi I tak jumpa truck yang mana -__-
 
 

ermmm
 
So ada yang tanya sesuai ke bawa kanak-kanak.
 
Time I pergi kosong, maybe sebab weekdays. kalau weekend tak tahu lah. meja dia kecik. memang ngam ngam duduk 3-4 orang (actually I sorang pun boleh conquer semua) so kalau nak bawak whole family macam tak best je
 
Tapi sini semua facilities ada. surau, toilet, parking yang murah. RM 4 kot per entry. Okay lah kan?
 
So kesimpulannya , adakah I akan pergi lagi?
 
Yes, just for their Milky Mango. 

Comments

  1. mcm best je bee..nanti ajak i eh

    ReplyDelete
  2. oh ini lah yang akk ckp tu. nampak syok dia punya mangga susu. dua orang boleh kongsi. tempat ala - ala hipstur. hahha.

    *tak semua foodtruk hipstur menjual makanan yang sedap. hahahhhaa. kbye

    ReplyDelete
  3. menggoda milky mango tuh dik...

    tp ciken cop ngn lamb cop tu nmpak mcm banyak je, cuma rasa tu tak tau lah kan... kadang tgk mcm sedap tp rasa hampeh heheheh

    ReplyDelete
  4. Kat sini pun ada food truck tapi tak semeriah macam yang ni. Air pun ari tuh ade air jagung ajer..hehehe.Kalau dapat rasa air mango milky tuh kan best!

    ReplyDelete
  5. Air mangga tu memang nampak pekat dan menggoda sangat... and yes, memang insta worthy la sebab setting meja cantik.

    ReplyDelete

Post a Comment