Family Day 2017

Workshop: Redmi x Lazada x InvolveAsia

February lepas I berkesempatan menghadiri majlis pelancaran handphone Xiaomi yang terbaru - Redmi 4A di Berjaya Hotel Kuala Lumpur
 
 

Event dimulakan dengan speech from Mr Arjun Batra- Commercial Manager of Xiaomi Malaysia. Masing-masing terpesona dengan Redmi 4A. Affordable yet suitable for everyone.



Sebagai selingan, sambil refreshment break kami ada Snap & Share contest. Ha, I macam biasalah dengan flatlay kat atas tu. Nak tahu siapa pemenang? okay baca sampai habis yah :D 



 
Selain dari pelancaran telefon pintar, Lazada dengan kerjasama Involve Asia dan Shoupcoupon dengan bermurah hati mengadakan workshop untuk blogger. Memang best sebab kami dapat banyak tips tentang blogging. Macam mana nak jana income, tips untuk dapat SEO tinggi.

Gerald Young , CMO of InvolveAsia  bagi explanation tentang affiliate program. Macam ni lah affiliate program rupanya. Actually selama ni I tak aware sangat tentang program macam ni. But I find it very interesting!

 

Kemudian, Mr Andrew of Shopcoupon memberi penerangan menarik on How To Optimize And Monitize your blog post.

Menariknya, kami diberi guideline tentang Keyword Researching. So actually setiap title blog post bukan suka suka ye. Ianya mempengaruhi traffic yang akan datang ke blog kita

That's why untuk kita cari tajuk yang padat, tidak terlalu panjang tetapi menggunakan perkataan yang penting sahaja. Kalau panjang sangat, ianya akan jadi meleret dan tidak membawa sebarang maksud.

Selain itu kami juga diberi info dan tips menarik tentang optimize title, permalinks dan juga images. Yes, images/ photos juga membawa impak kepada blog anda ye.

Last but not least, the most awaited session, winner announcement!

They pick 3 winner for Snap & Share contest. And of course it based on LIKES!

Blogger famous Suki. I minat dia ni. Cantik and friendly pulak tu

Tahniah Mr Jocko :)


Tahniah Tomomi :) 

Setiap peserta dapat power bank Xiaomi warna pink yang sangat comel. seronoknya, alang-alang I memang dah takde powerbank. Oh and big thanks to Lazada for the voucher. I dah shopping dah pun

Kalau ada workshop macam ni lagi, memang I nak sangat join. Selain dapat tambahkan knowledge dalam blogging, dapat juga kenal dengan yang lain.



Toodles, xoxo



This Lazada x Mi event was organized by Involve Asia. Lazada voucher sponsored by ShopCoupons.

Comments