Yellow Apron Seksyen 13- Tempat Lepak Best

 
 
Pernah dengar pasal Yellow Apron, Seksyen 13 P.J?
 
Hari tu I ada event kat situ. Sesambil tu I tengok lah sekeliling. wow not bad. Sesuai nak organized event, lepak, bawak anak anak pun boleh sebab ada baby chair. Luas pulak tu
 
 
 
 Masa kat situ, I tak nampak heavy meal. Mostly macam coffee and dessert so I thought ni macam coffee house je. Tapi bila Google, ada je benda benda heavy. Bolehlah. Y

Yellow Apron ni actually Asian Fusion restaurant based in Petaling Jaya.
 
Boleh baca  review di Zomato  or Eat Drink KL 
 

Kalau you all tengok, persekitaran agak luas. Memang selesa kalau family nak datang lepak. Kalau nak  buat kerja blog kat sini pun okay kot sebab ada banyak plug point and ada free wifi pulak tu. 



See, so comfy. Agak agak nak bergossip kat sini memang selesa lah.
 
Btw time ni hujan lebat
 




Makanan not bad. Cuma yang Vietnamese Spring Roll je tak boleh telan. Maybe sebab I tak biasa kot. Orang lain syok je makan. 




Vietnamese Spring Roll



Red Velvet agak tempting di situ tapi disebabkan I cash-less maka hanya mampu tengok je lah. But nevermind, I will come back for the cakesss. 

 
 


This one tak tempting langsung untuk I. tapi kalau you all pencinta Musang King , maybe you all suka lah kot.
 
Kalau suka, pergi lah cepat. harga tak nampak pulak. hahahaha Maklumlah I pendek. Terjengkit jengkit nak snap photo
 
 


Ramai puji coffee dia sedap. And semua terkejut bila dapat tahu pakai brand ni sebab ni expensive brand/ I tak familiar sangat tapi you all yang coffee lover mesti tahu kan?


pintu kicthen. uniqe 


I think kebanyakkan staff dia Filipino kot. Tapi okay lah sebab diorang ni memang fluent in English. So takde masalah nak order ke tanya jalan ke apa ke. 


So ni yang I makan. sedap . I love their Muffin. Time ni Latte I belum sampai . Boleh tengok IG I. hahhaa I bukan pencinta coffee tapi I order for insta purpose. hahahaha. Tapi tak rugi lah. sedap!
 
 
 
Diorang cakap the theme is fun so pakai baju bright color lah apa lah. Mostly dalam wardrobe I semua dark color and also dark tudung. Last last I pakai this yellow shirt. Ceh guess what, I lah paling menyala dah macam mentol dah. hahaha hampeh sangat.
hollaaaa
Okay kalau you all nak try boleh Google nama restoran ni. The nearest train station is at Asia Jaya tapi you have to take Grab Car . Tak boleh menapak.
 
Kalau tengok dalam IG macam ramai buat event kat sini. Contohnya launching ke birthday party ke . Anything boleh intai FB - Yellow Apron
 


Comments

  1. Salam, cici (n_n) lamanya tak singgah sini, ampun~ ampun~ hahaha btw mmg nice nye cafe ni..nak2 mase time hujan tu,kalau duk berangan kat tepi tingkap tu mmg syok...hahah.. tp tgk yg roll2 tu mcm tekak i tak boleh terima lah pulak...cake je boleh lah kot..tp mesti mahal kan, hahaha

    ReplyDelete
  2. I tak pernah dengar nama kedai ni. Kira first time dengar sebab u introduce. Hehehe..nampak selesa sangat and pastries / cakes die macam best sangat! I kurangkan kopi sebab die punye effect tu lain macam. Dahla I suka kopi. Hohoho..takperla, demi kesihatan. Kena la jaga yer dak? Anyways, nape tak leh telan Vietnamese spring roll tuh? If you ask me, I tak leh telan sebab macam makan plastik. Kah kah kah! walaupun I tak pernah makan pun plastik. HAHAHAHAHHAHA~

    ReplyDelete
  3. kuningnya mak ngah. ni mesti paling menyerlah. hehehe. bestla tempat lepak cafe dia. makanan pun santai2 je

    ReplyDelete
  4. lahai sedap nya nengok segala menu tuh...

    vietnamese spring roll tu banyak ulam2 ke? sbb klu kt malaysia kebanyaknnya dh di adaptasi skit

    apa pun baju kuning tu kene ngn kamu lah dik... sesekali menyerlah apa slhnya kan

    ReplyDelete
  5. semua menu nampak sedap bee
    tempat pun santai...n u memang awesome...menyerlah kejelitaan mak ngah...hahah..btw abaikan mata org yg silau..u tetap cun pakai colour apapun

    ReplyDelete

Post a Comment