Dashi Dining Saya Isetan Lot 10- Affordable And Tasty Japanese Food

Siapa peminat tegar Japanese Food, hands up!!!
 
so last few weeks I and Lili macam craving for Japanese Food tapi bajet limited. adoi nak makan kat mana ni?
 
Okay, I ada nampak satu ni -Dashi Dining Saya. Located at Isetan Lot 10, tempat ni agak tersorok sikit

 
 
 
Masuk masuk je kami terus intai menu, nak tengok harga. Okay not bad. Sesuai dengan bajet. Okay jom pilih menu.
 
credit picture: Aqalili Azizan
 
credit picture: Aqalili Azizan
 
Menarik kan menu? Tengok menu pun perut dah berbunyi bunyi, taktahu nak pilih mana satu. Semua nampak tempting
 
Okay jom tengok menu pilihan kami
 

 
 Rice With Hot Dashi Soup Grilled Salmon & Salmon Roe
 
hers
 



Take Set
 
Fried Chicken "Saya Style"
Tofu And Kinoku Mushroom With Dashi Sauce
Japanese Traditional Stew "Chikuzenni"
Tomato With Dashi Ginger
Hokkaido Beef Croquette
Grilled Macarel With Eryngi Mushroom "Saya Style"
 
mine
 
 
 
 
I sangat sangat recommend this set untuk sesiapa yang nak cuba makan kat sini. Sangat berbaloi dan mengenyangkan.
 
 And kalau nak tahu,   Fried Chicken "Saya Style"  tu lah yang menggoda I nak pilih set ni. Memang tak rugi, rangup dan sedap. just nice!
 
Yang Tomato With Dashi Ginger   ni, nama je ginger tapi manis sangat . Takde rasa ginger langsung. Macam jelly pun ada.
 
credit picture: Aqalili Azizan
 
Hokkaido Beef Croquette  tu pun sangat lah marvelous. Ratah macam tu je pun boleh. Ala ala bergedil kita lah tapi yang ni versi mengancam
 
At first I was like " eh kenyang ke lauk macam ni?"
 
memang kenyang sangat! And paling penting semua kena dengan tekak I yang 50% mendambakan Malay style
 
 
 
credit picture: Aqalili Azizan
 
 
Apa Itu Dashi?
 
So masa kami sampai tu, agak curious lah, Dashi tu apa? This is the answer. Siap tampal ha.
 
 
 
 
 
Bersebelahan dengan Dashi Dining Saya, ada lagi satu iaitu Dashi Delica. Kira macam sister store lah cuma yang ni konsepnya ialah take away. But no worries, boleh jugak beli di situ dan makan di Dashi Dining Saya
 
Senang kan?
 
 
 
 
 
 
tenang je tempat ni

 
I suka sangat environment dalam ni. Calm and so exclusive Sesuai sangat kalau nak hang out dengan girlfriend sambil gossiping lepas office hour. We had a really good time, sambil makan sambil gossip , lepas makan sambung lagi girls talk. ahh rindu this girl
 
This will definitely be in our list - favourite lepak-ing spot.
 
tu dia kalau dah lepak dengan food blogger
Terliur? so jom ajak girlfriends/boyfriend(s)/family lepak di Dashi Dining Saya. Rasa sedap harga pun berpatutan
 
 
Location
Dashi Dining Saya & Dashi Delica
LG Floor
Isetan Lot 10


Comments

  1. Babe, bnyknye ! Nk try jugak ler if terpegi isetan ni. Biasa takat klcc je. Nnt nk buat trslh lgkah ler masuk isetan ❤️

    ReplyDelete
  2. Isetan tu saya hari2 lalu, tak pernah singgah,

    ReplyDelete

Post a Comment