MEGA Wedding 2.0- Majlis Perkahwinan Ekslusif Beramai-Ramai Di Marina Putrajaya

Ini first time  I attend Mega Wedding Malaysia yang telah diadakan di Marina Putrajaya pada 1 April lepas. Excited tau nak tahu apa yang menarik kat sini.

Seawal jam 12pm dah ramai tetamu hadir. Of course tersangat meriah sebab nak meraikan 23 pasangan pengantin. Canopy pun banyak cuma I tak sempat nak kira je. hehehe
 
 
Benda pertama I cari ialah pelamin!
 
I terpegun dengan pelamin mereka ni. so beautiful! Berkonsepkan Perkahwinan Taman Di Tepi Tasik, pelamin memang simple tapi masih nampak elegan dengan hiasan lampu di langsir tu.



Yang anak dara mesti teruja tengok ni kan? I yang anak 3 pun nak melompat lompat keterujaan


Lebih kurang jam 1pm ramai dah berkumpul berdekatan dengan jeti untuk menyambut ketibaan pengantin. Macam dalam fairy tale pulak pengantin datang naik cruise.

According to one of the staff in charge , kesemua pasangan dinikahkan di Masjid Putrajaya pada sebelah pagi sebelum dibawa ke hotel untuk bersiap dan makeup. Kemudian mereka dibawa ke Marina Putrajaya menaiki cruise. waaa teruja I tengok pasangan turun dari cruise tau

 

Mesti Mahal Kan?

Eh tak.. Semua ni masuk dalam pakej yang bernilai cuma RM 7000. Yes. Dengan RM 7000 je boleh dapat pengalaman naik cruise di hari perkahwinan. Mana nak cari oi!

aduhh agak-agak pengantin lama diorang accept tak? >,<

Karpet merah dibentang sepanjang laluan dari jeti ke pelamin.  Memang betul betul konsep raja sehari


Selain dari itu setiap tetamu yang hadir akan dapat 1 goodie bag yang berupa Yassin dan coklat.  Sedap tau coklat tu sampai Mommy berebut dengan kids
 


Tadaa. This is the menu. The Beriyani memang super sedap tau. Daging Masak Hitam dia pun sedap macam hidangan 5 star hotel. Tak keras dan tak hancur. Kudos to the catering team untuk sajian yang super yummeh ni

 
Selesai menjamu selera, para pengantin dijemput untuk sesi memotong kek. Masa ni meriah sangat and macam macam aksi ada
 
 
Pendek kata memang tak rugi ambil pakej dari MEFA ni sebabnya serba serbi makeup. Dari pakaian, makeup, catering, aturcara majlis semuanya sempurna. Tak payah pening dok fikir itu ini nak cari tok kadi lah apa lah.. Harga pun berpatutan sangat sangat sesuai dengan apa yang kita akan dapat. Totally worth your penny!

Sememangnya pihak penganjur memberikan yang terbaik untuk para pengantin. Walaupun dengan kos rendah tapi tiada apa yang kurang malahan tampak lebih mewah
 
 

Duta MEFA- Norman Hakim & Memey . Cantik betul Memey. so flawless
 
 
aturcara majlis dan para penaja yang ohsem
 
 
 
So pada yang dok plan nak kahwin next year ke atau tengah survey apa apa wedding package, you guys can consider this too! Di bawah disertakan details yang boleh dihubungi.
 
Jom jom ajak pasangan intai intai pakej ni. Nanti jangan lupa masukkan nama I dalam guest list ya
 
Pakej Yang Ditawarkan
 
1- 200 pax jemputan untuk setiap pasangan
2- Menu Briyani istimewa
3-Live show daripada band terpilih
4- Deejay jemputan dan PA system
5-Door Gift untuk setiap tetamu
6-Videography dan Photography sepanjang majlis
7- Liputan khas daripada media
8-Hadiah misteri daripada penaja istimewa
9- Cruise istimewa sepanjang Tasik Putrajaya untuk setiap pasangan
10- Pelamin ekslusif istimewa
11- Pengurusan majlis nikah di Masjid Putra, Putrajaya
12-Percuma Kad Kahwin untuk setiap jemputan
13- Kek kahwin untuk semua pasangan
14- Penginapan satu malam di Shangri-La Putrajaya untuk semua pasangan


FB: Mega Wedding Malaysia

IG: megaweddingmalaysia

Website: Mega Wedding

Contact Person

Puan Noor Mazidah: 013-6233628
Encik Azahari          : 019-2331351

 

gambar 23 pasangan yang dinikahkan di Masjid Putra



Pssttt... Tahniahh semua. Selamat menjalani kehidupan berumahtangga

Comments

  1. mcm seronok je nikah ramai2 gini.... boleh jimatkan perbelanjaan skit2 kan....

    ReplyDelete
  2. Bagusnya pakej ni. Murah dan bertambah meriah. Naik cruise lagi tau :)

    ReplyDelete

Post a Comment