Family Day 2017

Berbuka Puasa Di Caprilicious- Capri By Fraser

 
 Ramadhan dah semakin hampir. Mesti dah ada yang start survey kan kat mana nak bawa family berbuka puasa. Okay jom kita Berbuka Puasa Di  Caprilicious - Capri By Fraser | Harga sangat berpatutan dan lokasi pun strategic.
 
 
 


HIDANGAN TRADISIONAL ALA KAMPUNG
 
 Kalau you guys mengidam makanan tradisional ala kampung, di sini lah tempatnya. Sambil sambil ambil gambar pun I dah telan air liur.
 
Pelbagai menu disediakan antaranya Gulai Tulang Rusuk Kambing Nangka Muda, Gulai Kawah Daging, Asam Pedas Ekor Lembu, Masak Lemak Pucuk Ubi Dengan Udang dan macam macam lagi. Tak cukup 1 entry kalau nak list kan semua
 
 
 
Asam Pedas Ekor Lembu
 
 
 
 
 
 
Tak cukup kalau ada ikan masin , tapi takde sambal kan. Ha tengok berapa banyak pilihan sambal disediakan. Ni kalau bawak my mom CONFIRMED dia suka. Presentation pun agak unik.
 
 
 
 
 
 
 Empat jenis pilihan air disediakan disini iaitu- Air Bandung, Air Jagung, Air Soya dan Air Tebu
 
 
Di bahagian luar juga disediakan makanan panas dan bakar-bakar seperti satay dan kambing bakar. Ni kalau Ocin ni, 3x beratur pun sanggup.
 
So juicy and tender. Satay dia pun sedap! Lembut dan tak liat
 
 
 

 
 
 Enviroment memang selesa. walaupun ramai orang, tapi tak sempit dan bersesak. Luas kawasan ni.
 
 
Jarang betul nak dapat kuih tradisional macam ni. Kalau jumpa memang I telan puas puas lah. Nampak element tradisional di situ.
 
Bahulu dia sedapp woo.
 
 
and their tart nenas are so yummeh.
 

Pencinta dessert macam I, ni memang saat ditunggu tunggu. Kadang kadang rasa macam nak berbuka dengan dessert je boleh? hahahha
 
Kek dia memang super sedap. I paling suka yang pink tu. Oh selain dari tu ada juga Bubur Lambuk dan juga Bubur Keledek Dan Sagu sebagai hidangan sampingan




Ice Cream!
 
Tak lengkap tau buffet tanpa ice cream. so Caprilicious menyediakan 4 jenis ice cream - Vanilla, Chocolate, Matcha dan Yam. Boleh pilih topping sendiri. Bawa anak-anak memang bertambah tambah la jawabnya



 Mesti dah meleleh air liur kan? Cepat cepat book seat anda. Boleh bawak seisi keluarga weekend or weekdays pun no problem as I mentioned before, location memang sangat strategic. senang je nak pergi sana
 
 

 
 
Website: CapribyFraser
 
Location
 

No. 5 Jalan Kerinchi, Bangsar South City
Kuala Lumpur, Malaysia

 


Comments

  1. aduh2 nengok semua menu2 yg ada tuh mmg telan liur banyak2

    udahla nampak sedap2, mcm2 betul... mmg sesuai sgt lah ngn harganya tuh, kalau akak mmg tak mampu, mampu tgk jelah

    ReplyDelete
  2. Fuhh sedapnya. Macam macam ada 😋

    ReplyDelete

Post a Comment