Berbuka Puasa Di The KL Journal Hotel | Berbaloi Dan Sedap

Dah nak dekat bulan Ramadhan ni, mesti ramai cari tempat nak iftar dengan friends and family kan. Jom Berbuka Puasa Di The KL Journal Hotel | Berbaloi Dan Sedap
 
Location memang sangat strategic, betul betul di belakang HSBC Bukit Bintang. Tak susah sebenarnya nak cari hotel ni.
 
So untuk Ramadhan kali ini, Kedai Kopi Journal menyediakan 2 set hidangan berbuka puasa yang memang boleh buat saliva drooling. Ada banyak menu yang mengiurkan antaranya Kambing Bakar, Kari Kepala Ikan dan macam macam dessert yang menarik
 
Hanya dengan RM 298 nett, kita boleh dapat set hidangan untuk 5 orang. Pada I konsep ni lebih baik dan mengelakkan pembaziran. Memang ngam ngam soi untuk masuk dalam perut je tau
 
Okay. As for Starter menu kita akan dihidangkan dengan Keropok Ikan, Kurma dan juga  Acar Jelata / Kerabu Betik. Memang hidangan terbaik untuk sebagai permulaan. Maklumlah seharian berpuasa, makan benda benda macam ni memang boleh bagi energy kat badan kita.
 
 

 
Next, hidangan nasi. Untuk Set A, anda akan dihidangkan dengan Nasi Tomato. Atau boleh juga pilih Set B untuk Steamed Rice- fragrant steamed long grant rice. Sedap dan lembut je nasi ni. Makan panas panas memang bertambah la jawabnya.
 
Yang specialnya lagi, nasi dihidangkan di dalam tiffin/ mangkuk tingkat bagi mengekalkan element tradisional.  Pssttt... and insta worthy too
insta-worthy

This is mine! see makan dengan Acar Jelata pun dah sedap dah




Say Hello to Satay. Ada pilihan Chicken or Beef Satay. Sangat lembut and tak terlalu kering. Diperap sempurna dan gravy dia just nice, thick and sedap. Otak-otak pun ada.
 


 

This is my favourite!
 
Ayam dia sangat lembut. Memang bertambah lah jawabnya. 


Kari Ikan Merah ni memang Ocin's favourite! The curry just nice tak pedas sangat and tak cair.
 
Memang dah tak pandang kiri kanan dah, ratah je pakai tangan. yummeh!



Ni antara yang terbaik. Beef Rendang memang sedap. Bertambah I makan. Lawan pulak dengan nasi panas panas. pheww.
 
Yang lagi satu tu Kambing Bakar. memang umphh!!! 


 
 
Yummilicious! Untuk pencinta dessert macam I, ni memang saat ditunggu kan. The cake memang super sedap. Sapa sangka ni perasa Teh Tarik? So Malaysian.
 
Selain dari cake ada jugak kuih dan juga cendol. Ni kalau bawa kids memang favourite diorang lah ni. 
 
pic credit: Ms Sharmila

 

pic credit: Ms Sharmila
 
 
So macam mana ? Memang berbaloi kan. Dengan harga yang agak affordable boleh dapat pelbagai hidangan. Jimat pun jimat. So bolehlah plan untuk iftar beramai-ramai nanti.
 
Set A
 
Appetizer
Acar Jelatah
Keropok Ikan
Buah Kurma
 
Main Menu
Tomato Rice
 Green Curry Spring Chicken
Kambing Bakar
Chicken or Beef Satay
 
Dessert
Traditional Malay Kuih, Cendol, Air Soya
 
Set B
 
Appetizer
Kerabu Betik
Keropok Ikan
Buah Kurma
 
Main Menu
Steamed Rice
Kari Ikan
Beef Rendang
Otak-Otak
 
Dessert
Traditional Malay Kuih, Cendol, Air Sirab Bandung
 
KL Journal Hotel akan menganjurkan Hari Raya Aidilfitri market  'Pelita Hati' pada 10 & 11 June 2017 dari 11am-6pm. Terdapat banyak barangan dari pelbagai kategori  seperti pakaian wanita, lelaki, kanak-kanak, barangan kecantikan dan pelbagai lagi barangan menarik.
 
Jemput datang ramai-ramai ye. sebelum iftar, boleh shopping sikit sikit barangan raya. kan?
 
Okay for reservation or any other inquiry, kindly contact them
 
Facebook: KL Journal
 

Comments

  1. fuhhh unik dan nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  2. oh bukan buffet ye...set mcm ni pun ok jugak kan...tak la mahal sangat dan agak berbaloi dengan menu set tu...

    ReplyDelete


  3. If you’re going to strap on the same fake watchesevery day, it needs to look good with both your Tuesday suit and your Sunday t-shirt, but you don’t want it to be boring. You don’t have to spend five figures to get a great breitling replica.Theklockor kopior Globemaster ($120) handles all situations effortlessly and is packed with technology like a totally anti-magnetic movement and a more accurate and durable co-axial escapement,you’ll notice the seconds hand seems to tick like on a quartz
    rolex replica, but this rolex replicais because of a special gear-and-spring system inside that gives it the so-called “deadbeat seconds” for more precise timekeeping.As the brand’s iconic omega repliqueindividual product, admirable adroitness and absolute kelly 35cm demonstrates what both central and outside.
    Buy Cheap air max
    online.



    ReplyDelete
  4. Cantik-cantik gambar Cici ni... tengok pun nampak sedap. In a way, bagus dia buat set macamni. Kalau buffet kan selalu membazir...hu

    ReplyDelete

Post a Comment