Random Thursday: 250517

Bercuti Di Legoland Water Park

So last week I went to Johor ; Bercuti Di Legoland . wehuu. memang best sangat and I memang nak repeat lagi.
 
For your information, waterpark ni memang sangat child friendly. I selalu almost mati lemas kat watwerpark lain sebab bila turun gelongsor I sure akan tercampak dari pelampung. Oh yang ni tak. safe! but I still I tak berani
 
Oh the staff also child friendly. and ramaiiii sangat. Toksah risau apa dah
 
So this is the first attraction. Ada banyak jenis water slides. yang yellow kanan tu paling rendah but still adult boleh join
 

Air terpercik sana sini. wehuuu


Yang kuning kat atas tu macam biasalah baldi penuh, akan mencurah ke bawah. So yang ni before air jatuh dia akan bagi loceng. so dont worry takde kes terkejut. Agak lambat nak tunggu air penuh. maybe sebab size dia agak besar compare to other waterpark yang I pernah pergi kot


so colorful. Memang kids akan tertarik. My baby girl takut dengan air. hahaha. yang bentuk kon tergantung tu pun akan jatuhkan air. Tapi tak banyak lah



Nak tau cerita kelako? Ocin nak naik satu slides ni tapi Lihin tak cukup tinggi rasanya. so Ocin malas nak bawak dia turun kat I ( I was with Gegirl kat bawah), dia campaknya Lihin kat another slides. Agak panjang jugak lah. ada yang open ada yang tutup
 
So masa Ocin campak tu dalam keadaan duduk. Bila sampai bawah dia dah meniarap. Poor baby. I cannot imagine macam mana lah dia dalam tu tunggang terbalik. Ni kes apaknya lagi excited lah ni. Kawan Ocin cakap dia nampak Lihin muka dah pucat dah kat bawah tu sambil nangis nangis. hampeh!
 
But overall memang best. Walaupun I tak berani naik semua (padahal child friendly sangat) tapi I kan forever baby, gitchew.
 




Lihin's fav. Dia kan berangan nak jadi ahli bomba. 


Okay second pool kita masuk 'Build A Raft'. Basically sini kena bina rakit lah. I saw one anak mat saleh ni berjaya bina rakit besauu and cantik. Tapi I memang failed bab Lego so let it be. Kami collect few pcs Lego je
 
They provide free life jacket. I suka tengok Maira pakai. hahaha
 
Oh and pelampung pun akan hanyut je so boleh amek je mana mana. FOC okayyy


Pelampung for small kids like Maira ni comel tau. Mula mula I cari mana lubang nak masuk badan. rupanya kena bersila atas tu. I saja hanyutkan Maira sebab nak snap photo. 

 
Lihin dengan Ocin. I love this photo sebab nampak Legoland hotel. Teringin nak duduk sana. soon baby, soon!
 

Ada tempat main Lego. As I mentioned earlier, I ni failed bab Lego. Laki bini blur. hahaha so kami pegang pegang je lah


This is their free pelampung/life jacket. Boleh pilih size anda sendiri


Kat situ ada Zoo, but tak banyak slides. I bawa Maira and jaga dia sampai turun. The lifguard cakap "Kak boleh turun sekali"
 
I jawab
 
"takutlah nanti tergolek"
 
dia  macam ternganga plus tahan gelak. ahahaha I is trauma okay. Tapi actually air sampai buku lali je pun.
 
So next kita panjat tangga ke atas. ada Wave Pool! 


 
Pada I tempat ni agak dalam, dengan wave bagai I tak berani ke tengah. Nanti I yang lemas even though life guard ramai. hahaha so biar itu menjadi tugas Ocin lah
 

 
Belah sana ada cafe. Nasi Ayam Combo RM 30 ko! tercekik mak. hahaha
 
Tapi standard price lah kot untuk tempat macam ni. Disebabkan kami tak cukup fulus, maka kami beli air je untuk kids, so at least dapat sugar kira ada energy lah kot. ampun lah anak anak. Lagipun anak anak I bukan suka makan sangat lagi lagi dah amek heavy breakfast kan.
 
Their drink macam not bad lah. Air botol Heaven and Earth tu lebih kurang RM 6 kot.
 

Ocin and geng bapaks ada jugak main satu slides ni yang meluncur ke depan. Tapi I tak sempat snap photo. Panas berdeting
 



 Dalam 4pm macam tu kami gerak balik dah. Masing-masing lapau teramat. Kids lah menangis nangis taknak balik padahal jalan pun tak larat sampai mintak dukung



For me memang sangat berbaloi. I will definitely come again.

Toodles, xoxo


Comments

  1. lama ny da xpegi legoland. rasanya last 2015 kot. insyallah kalo jadik holiday hujung thun ni ke johor, confirm nak ke sna lagi =)

    ReplyDelete
  2. Bestnyaaa main air. Tak pernah sampai lagi Legoland

    ReplyDelete
  3. Terbaiikkklah!!!! baca ni rasa I pun sekali jadi badak berendam dalam tuh. Oppss! HAHAH!

    ReplyDelete
  4. akak ni yg org johor pun tak sampai sana lg dik oi... konon nk tunggu aiyan beso, dh beso rasanya tp tak sampai2 lg... insyallah akan sampai jgk nnti

    yelah kwn2 akak yg penah pegi mmg kata permainan kt situ seronok cuma tang makanan bit pricey skit lah, tp sesekali kan klu udah lapo pejam mata jelah membayo nya,,

    ReplyDelete
  5. Legoland water parkk mmg bestt. ada try sume slide tu tak?

    ReplyDelete
  6. We almost wanted to go Legoland last few years but the price agak tinggi. Being a cheapskate I am... terpaksa cancel the trip. How's the price now?

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete
  7. bestnya.. dalam ni bukan ada roller coster ke. ke.. tempat lain.. =='

    ReplyDelete
  8. tak pernah sampai lagi ke legoland waterpark ni. cam tak ramai orang pulak yer

    ReplyDelete
  9. Kesiannya Lihin...! Hahahha omg excited sangat bapaknya punnnn... Hm walaupun I swimming instructor, tapi Sunway Lagoon yang sejengkal dengan rumah tupun tak pernah pergi 😅😅😅 Tapi Legoland ni macam something different kan sebab bertema.

    ReplyDelete

Post a Comment