Random Thursday: 250517

Jom serbu Kungfu Steam Seafood | Restoran Seafood Fresh Dan Berbaloi

 
Ada peminat seafood tak kat sini? Jom serbu Kungfu Steam Seafood  | Restoran Seafood Fresh Dan Berbaloi
 
Kalau cakap pasal seafood mesti terbayang udang besar, ketam, ikan dan sebagainya. Aduh sedapnya! Tapi kat Kuala Lumpur ni manalah nak cari seafood restaurant yang segar kan? Bayar mahal mahal tapi tak setanding dengan rasa yang kita dapat
 
Seafood Segar Di Kungfu Steam Seafood
 
Hari tu I try Kungfu Steam Seafood, Puchong. Memang marvelous oi! Seafood semua segar segar.
 
 
Nampak je udang ni I dah telan air liur. Aduh. by the way meet our Live Tiger Prawn
 

Kungfu Handmade Fish Ball



Live Clam ( kepah)


Garlic Scallop With Glass Noodle


Live King Tiger Grouper




What So Special About Kungfu Steam Seafood?
 
Ha apa yang special sangat dan membuatkan Kungfu Steam Seafood ni lain dari yang lain? Kalau nak tahu mereke menggunakan kaedah steam. Memang healthy sangat tau sebab dorang memang tak tambah salt, oil atau apa apa perasa lain
 
. Selain dari tu tempat steam tu ada dua tingkat. Tingkat yang bawah diorang letak Signature Flower Crab Porridge manakala tingkat atas diorang akan steam seafood yang kita pilih tu lah.  Air/ wap yang mengalir dari seafood yang di-steam di bahagian atas tu akan mengalir ke bahagian bawah, menjadikan porridge tu ada rasa yang sangat special. Manis manis seafood gitchew. Eh memang sedap lah.
 
Mereka siap ada timer dan dah siap set specific steaming timing for each dishes. Bagus kan? Memang kita boleh rasa the real taste of seafood. Fresh and tak overcooked!
 
*saliva drooling*



Mereka menyediakan pelbagai jenis sos sebagai pencicah. Ha bagi yang suka pedas ke manis ke boleh pilih je. Ada lebih 10 pilihan sos. 


Okay ni hasil yang dah masak. Tadaa!!!



 
 


 
See my handsome Mr Prawn. So yummeh so handsome so tempting!
 
 
Garlic Vege Ramen
 

Mix Vegetables


Signature Flower Crab Porridge

 
Ha mesti ramai dah meleleh air liur kan? Boleh lah hello hello family members or kawan kawan ajak makan sini. Dekat je kat Puchong nunn.
 
Memang fresh semuanya. Maklumlah, semua tinggal dalam akuarium depan restaurant ni ha. Bila customer order baru keluarkan. Ni pun dah banyak habis sebab banyak permintaan masa Mother's Day hari tu
 
Restoran pun lengkap dengan nursing room/ play room for kids and they have VIP room for private event include karaoke equipment. Best kan? Oh ya paling penting free WIFI yeah
 
 
 
 




 
Cantik kan? nak sambut birthday ke semua boleh. Dapat gaji ni terus angkut family pun boleh. hehehe

cantikkk
Puchong KungFu Steam 蒸功夫
Address:
 No. G-13A, Jalan Puteri 7/13A, The Cube, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor.
Contact:
+6016- 213 2828
Business Hours:
Monday to Friday 11.30am- 2.30pm, 6pm- 11pm ;
Saturday and Sunday 11.30am- 2.30pm, 5pm- 11pm
 
Facebook:
 
 
 


Comments

  1. nmpk fresh2 semuanya... lagi2 bila cuma di kukus, rasanya pun msti fresh n manis lg....

    ReplyDelete
  2. tempting nya.... nak try lah..
    btw, blogwalking sini.. salam kenal =)

    ReplyDelete
  3. Akak pun suka makan seafoid fresh macam ni..masih terbayang2 keenakkan makan kat sini...jom repeat jom...

    ReplyDelete

Post a Comment