Lepak Di Ahoy Cafe Sambil Menikmati Dessert

Craving For Dessert? Lepak Di Ahoy Cafe Sambil Menikmati Dessert |  Tengah cari cafe yang ada dessert sedap? ha you guys wajib terjah tempat ni.

Selain dari taste makanan, I sangat mementingkan environment sesuatu tempat tu. Kata pun nak lepak kan, kena lah tempat yang chillex je. So hari tu I terbaca pasal Ahoy Cafe , Subang Jaya. Haruslah heret Mak and Lihin terjah

Signature Menu - 'Angel Fall'

Chocolate Angel Falls  (RM 23.90)



Benda pertama wajib order ialah their signature menu iaitu Angel Falls.

 The presentation quite unique. At first I was curious , kenapa kena letak atas mangkuk macam tu. Oh , actually bila kita potong, the 'lava' akan mengalir keluar. Gosh, super heaven!


The taste memang super yummeh. Gabungan cake +ice cream and biskut kat atas tu memang menaikkan rasa ummphh!!! Memang patut pun ni jadi signature menu Ahoy Cafe

This Angel Falls boleh didapati dalam dua perasa iaitu Matcha and Chocolate. Dua dua WAJIB cuba okay!

Matcha Angel Falls ( RM 24.90)

 
Twin Waffle (RM 24.90)

See, memang presentation tu penting. Jangan kata kids, I pun teruja nak rasa Twin Waffle ni.





Pango Yogurt (RM 11.90)
(fresh mango/yogurt/passion fruit jelly/sponge cake)




Brown Iceland (RM 18.50)



Western Food Yang Sedap
 
Okay I yang type ni pun dah meleleh air liur. Tapi bukan je tau. Selain dessert , Ahoy Cafe pun ada banyak pilihan menu makanan berat.

Smoked  Duck Carbonara Spaghetti (RM 22)



Vege Aglio Olio Spaghetti -Non Vege ( RM 16 )


 
Chicken Kimchi Spaghetti -Non Vege ( RM 16 )


Smoked Salmon Salad ( RM 16 )


Grilled Chicken Chop Hot & Spicy ( RM 16.50 )

 
Fish And Chips ( RM 19 )
 
 

Homemade Creamy Mushroom
Soup With Toasted Bread ( RM 9 )
 
 
Aduhh.. sambil type  sambil tengok semua gambar dah berapa kali I telan air liur. Memang wajib pergi dalam masa terdekat ni kalau tak boleh termimpi mimpi kang.
 
Beverages
 
Semua tahu anak I memang penggemar air terutama smoothies kan. Ha, smoothies kat sini memang TERBAIK! sekali dengan I and Nanny kena berebut dengan Lihin. Tak adil betul 2 gelas dia conquer sorang
 
Passion Berry Yogurt Smoothies ( RM 13 )
 
My mom's favourite!
 
Rasa berry yang masam masam manis , syok minum waktu panas. so refreshing!
 
 
Choco Berry Frape (RM 16)
 
Mint Hot Chocolate ( RM 12 )
 
 
 
 
Choco Berry ( RM 15 )
 
Super creamy and chocolaty. We love this one and definitely will come back for this
 
 
 
See banyak kan menu yang ada. Ni baru sebahagian je tau. Ada banyak lagi menu lain. Environment cafe memang chillex, sesuai nak hangout dengan girlfiends, bawa family atau pun nak dating pun boleh
 
Bab toilet. Ha you all tahu I pergi mana mana memang akan check toilet dulu kan. Tadaaa toilet memang perfectly clean. siap dengan toilet roll and hand wash. Cermin pun ada. setengah jam I dalam toilet sebab nak selfie je. Hahaha
 
Kalau you all plan nak buat makan makan ke apa ke , boleh pre-order cake dari Ahoy Cafe hanya RM 1XX for 9" cake. Berbaloi!
 
So cuti panjang ni, jom lah terjah Ahoy Cafe. worth every penny!
 
 
 
Address
 74, Jalan SS15/4, Subang Jaya
 
Contact Detail
 019- 914 1334 (Whatsapp Only!)

Comments

  1. Semuanya nampak sedap. drooling tgk!

    ReplyDelete
  2. Sedaaapnya! Terliur tengok. Heheh.

    ReplyDelete
  3. lapoooo nengok segala dessert ngn spageti tuh... aduhla rasa mcm tak mkn lg je sedangkan dh sapan td

    ReplyDelete
  4. Trying to find the Ultimate Dating Website? Create an account and find your perfect date.

    ReplyDelete

Post a Comment