Family Day 2017

Pigeon Baby Wash Dan Moisturizing Lotion Dengan Dual Moisturizing

 
Dulu Paed pernah advise untuk berhati hati pilih baby body wash dan moisturizer. Ash ni lebih kepada dry skin dan memang kena selalu letakkan lotion.
 
 
 
Pening I nak pilih moiturizer yang baik sampailah one of my friend intoduce I pada Pigeon Purifying Body Wash dan Moisturizing Lotion. Pertama kali pakai terus jatuh cinta
 
I memang tak ragu-ragu dengan jenama ni sebab nama Pigeon yang berasal dari Jepun ni. Pigeon ni  memang terkenal dengan range barangan bayi. Mempunyai 40 tahun pengalaman dengan produk skincare bayi, Pigeon menghasilkan Natulayer dengan dua lapisan bagi melindungi kulit bayi
 
 It simulates Vernix, a waxy protective moisturising layer found on newborn babies, and moisture-capturing lipids, Ceramide, to help maintain supple, hydrated and nourished skin. Cool right?
 
Di dalam rahim, bayi dilindungi dengan lapisan kulit natural. This layer is no longer present after birth. Sebab tu lah perlindungan semakin berkurang, maka kulit baby menjadi lebih sensitive berbanding orang dewasa
 
200 ml bottle
Mommies semua tak perlu risau sebab barangan Pigeon ni bebas Paraben alcohol dan  formaldehyde yang boleh menimbulkan iritasi pada kulit. Ditambah pula dengan dual moisturizer yang memastikan kulit sentiasa dilindungi. So boleh gunakan tanpa keraguan :D
 
Bukan itu saja tau, kalau Mommies semua nak tahu PIGEON Newborn Pure Moisturizing Lotion menyediakan penghidratan yang cepat ke dalam kulit bayi as it spreads easily dan juga cepat menyerap ke dalam kulit. Bagus kan? Ini yang I suka sebab I memang tercari-cari lotion yang cepat menyerap dan memastikan kulit my baby Ash sentiasa moist.
 
Ha mesti ada yang berminat kan? Sesuai juga kalau nak dijadikan hadiah untuk kawan kawan yang sedang expecting tu. Kalau berminat nak beli boleh layari laman web ni untuk maklumat lanjut dan cara pembelian
 
 
 
 
Psssttt...Happy 9-month old Baby Ash.
Pigeon Purifying  Body Wash & Moisturizing Lotion ni kira birthday gift la ye :D
 


Comments

  1. pernah jgn pakai bdk pigeon or mandian dia rasanya, itu pun masa aiyan bby lg...

    ni msti produk terbaru dia kan... mmg bgs jenama nih

    ReplyDelete
  2. Produk brand ini memang ramai yg guna...bukan setakat body wash...botol susu dan puting susu dia sgt baby friendly lah...mahal tp sesuai utk jangka panjang anak sebaiknya mmg elok amal.

    ReplyDelete

Post a Comment