Random: Balik Bercuti Ke Legoland Terus Demam

Holla.
 
Hadoi berapa kali type personal entry, semua ke draft je. Macam ni rupanya perasaan banyak blog post pending, ampunn
 
Hari tu I pergi Johor 4 hari. sempat la menyinggah Legoland. Ni kira kali kedua jalan jauh tanpa Atuk Nanny Ash.
 
 
 
Dulu I pernah cakap taknak la pergi Legoland sebab ticket dia mak aihhh sangat kan. Tapi I memang teringin nak duduk hotel dia yang superb tu. Tapi lepas masuk water park and theme park dia I berani cakap MEMANG BERBALOI. Tapi kalau anak you all dah umur 4,5 tahun ke atas lagi lah berbaloi sebab dah boleh try semua game. Kalau anak korang baby, rasanya 1 game je boleh try kot. selebihnya you all gilir gilir lah laki bini pegang anak. hiks
 

 

 
 
 
Macam Lihin, walaupun banyak game umur 4 tahun tapi tu lah, dia kan kurang inci macam mak apaknya jugak >,<
 
So nanti I pecahkan kepada 2,3 entry ye. Over tau baru pergi Legoland dah ada banyak part. Kalau pergi Maldive ke Jepun ke 10 part tak habis hahaha.
 
 
 
 
Btw , I snap 556 gambo -__- matilanak nak membuat pemilihan. Ye lah kalau pergi event pun I amek 80 gambar yang masuk 5 ketul je. Macam mana lah travel blogger buat kerja kan? hahaha
 
Balik event last Friday, dah dibantai hujan. Balik Sunway Pyramid pakai waze, pusing pusing tak jumpa jalan. eh tak ni bukan cerita seram tau. Actually I terlepas simpang, tapi takut nak bagitahu Ocin. Kang dia lepuk I kat situ. hehehe so I diamkan je ikut waze reroute. Masuk satu area ni dia bawa pusing tapi jalan tutup. 4x reroute still jalan yang tutup tu juga as if memang itu je satu jalan keluar. Nak taknak I suruh Ocin redah lah. (Dorang tutup sebab nak buat motor cross kot) Nasib baik jumpa highway. Time tu dah start lebat. Tapi jalan tu macam agak jauh. Actually Ampang- Sunway rasanya 23 mins je pun naik kete. Ni naik motor dah dekat 2 jam -__- Balik rumah mandi badan terus tidur. Esoknya bangun kepala berat. Terus mintak ubat kat klinik. Tapi kat Johor panas tahap ketiak nangis + minum air batu, habislah suara pun dah serak
 
 
Apa pun, Happy Weekend everyone. 

Comments

  1. Nadia tak pernah pergi Legoland lagi.

    Kannn tahu tak pe. Sangat salute travel blogger buat entri . Sebab nadia pun travel entri Korea nadia dah setahun baru siap complete . Belum lagi entri UK lah , scotland lah , yogja lah . Adoi pening nak complete kan . Jadinya semua nya masih dlm draft lah jawabnya hahaha

    ReplyDelete
  2. Nanti nak baca entri awak tentang legoland tu <3

    ReplyDelete
  3. Aina pun tak pernah masuk Legoland lagi. Padahal kampung dkt JB. huhuhu tu la bila balik rumah parents kaki ni melekat pulak malas nk kluar rumah. Insyaallah nanti nak jugak la cuci mata ke Legoland. =)

    ReplyDelete
  4. hehehe... bertabah la.. tp mesti enjoy gila kan.. hehe

    ReplyDelete
  5. Nak tergelak bab bawa baby gilir-gilir la dukung anak... Memang betul sangat... Nak berjalan tunggu anak besar sikitla gayanya... hahahah

    ReplyDelete

Post a Comment