Random Thursday: 250517

Holla
 
Lama tak membebel di Random Thursday kan. saja lah nak borak pasal sorotan seminggu I. wah gitchew
 
 
Happy Mothers Day
 
 
Hari tu Mother's Day I dapat bunga from one of the client. Excited pulak first time dapat bunga sempena Mother's Day.
 
You all buat apa je Mother's Day tu? eh jangan bagi jawapan cliche 'everyday is a Mother's Day for me', kalau macam tu I pun boleh jawab. kahkah. Eh tapi perasan tak sekarang takde dah stazah/stat yang pong pang kat FB. yang pong pang tahun tahun lepas, I tengok this year dia awal awal dah buat karangan Mother's Day. hahaha
 
 yeah I know lah kita kena sayang Mak setiap hari, sama je lah Hari Guru, Hari Polis, Hari Askar takpun Hari Jadi. For me it just for fun. I dah wish verbally before wish kat social media.
 
Mom-Son-Day Out
 
 
So I berjaya bawa Lihin naik bus sendiri like just you and me la la la. hahaha. dengan tak bawak extra diaper, cuma bawa handphone yang ada credit, power bank, charger, segala kad termasuk kad laki, cilok duit laki sekali kahkahkah mengharapkan kalau dia pee banyak sampai basah seluar boleh beli je diaper plus seluar baru. wah gitchew tau. hahaha. But luckily nothing happen lah
 
Actually I nak shoot gambo berlatar belakangkan background taman KLCC. My first day okay je Lihin tolong snap. second day, I belikan dia mainan. Hampeh lupa tolong Mommy -__- last last I pakai self timer and action cam je. pfftt
 
Durian
 

Mesti you all perasaan dah banyak durian kan. Tapi still dalam kondisi mahal lagi. Hari tu nampak Kak SA upload kat IG dia beli durian RM 260. Mak aihh
 
Ocin pulak kemain pergi makan durian dengan kawan kawan. Kan yang viral Pesta Durian kat Sg Buloh tu. harga paling murah RM 15 per kg.
 
Ocin kata ada yang bising sebab datang jauh jauh tapi mahal. Maybe orang salah faham maksud 'pesta' tu lah. Dia tak kata pun murah -__-
 
Ocin beli yang RM 20 per kg. So 3 bijik ni RM 120. Fengsan uolls.
 
My dad cakap isi cantik, besau tapi tawar. Macam durian siam. Entah I pun taktahu pada I durian sama je. habis kereta bau durian, sampai seminggu tak hilang okay
 
And guess what? Lihin makan 2 bijik tu sekaligus. 2 bijik tau!
 
The next day dia hentam lagi sebijik

 
Maira Fefeeling Model
 
Tengok IG I tak? kemain bebudak ni berposing lagi lagi si gegirl. I terkejut jugak bila suruh posing dia pandai silang kaki bagai. Betul lah orang cakap, kids ni observant kan? Apa yang dia nampak kita or orang sekeliling buat dia tiru.
 

 
I think tu je kot. Nanti kita bebel pasal puasa pulak ye. Last year gigih update gambar and menu berbuka. sebulan uolls. Rajin kan? Dengan niat nak bagi idea la konon. Tahun ni kita see how ya
 
Pastu you all dah siap baju raya ke? Iolls before puasa dah pergi tempah baju raya. semua tempah je, sekapal hahaha. Taktahu lah jadi ke tak design yang I nak.
 
Terfikir jugak nak beli blouse as baju raya yang boleh dijadikan baju event/ baju kerja. kan senang and jimat gitchew
 
Toodles, xoxo
 

Comments

  1. Register to EverydayFamily NOW and you will get stage by stage pregnancy and baby newsletters, offers and weekly coupon alerts as well as access to free baby samples, coupons, baby magazines and more.

    New Members Can Win Free Diapers for a Entire Year!

    ReplyDelete
  2. Haah cliche everyday is Mothers Day... hahahah. Biarla sekali sekala feeling dicelebrate kan. Ye i ada tengok gambar si comel maira, kemain lagiiii.... Selamat berpuasa, Cici!

    ReplyDelete
  3. bestnya dpt bunga sempena mothers day......

    akak salute kt awak dik sbb blh bwk anak pi jln2 ngn bas... kalau akak la mmg jarang sgt nk bwk aiyan jln berdua, kecuali pd kedai dkt2 itu pun ngn kete je

    maira tu ikut awak kot... itu yg pandai posing2 gitu... natural gitu

    ReplyDelete
  4. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. i jgnkan naik bas..naik lrt atau naik kereta nak bawak alya kalau xde apaknya jgn harap..tapi memang salute ngan u..boleh bawak.lihin jenjalan sorang2..i ni huhu...entahlah..nak.gak macam u..tp i xkuat..tp nasib alya makin besar..hari tu pun bawak g food review

    kdg2 rasa nak cubit2 je kalau wat perangai..hehe..btw cantik bunga tu..ocin xtanya ke client laki ke perempuan..heheh

    ReplyDelete
  6. Do you need free Google+ Circles?
    Did you know that you can get these ON AUTO-PILOT AND TOTALLY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?

    ReplyDelete

Post a Comment