Berbuka Puasa Di Nasi Lemak Royale Taman Dagang | Sedap Ke ?

Berbuka Puasa Di Nasi Lemak Royale Taman Dagang | Sedap Ke? Punya lah panjang beratur walaupun kami sampai awal . 6.30pm okay

Dia siap ada khemah (for extra seats) kat luar sayangnya dekat dengan longkang besau. so their staff sendiri advise untuk duduk dalam

Time kami sampai dah panjang beratur. Konsepnya ialah beratur amek nasi and pilih lauk sendiri. Sampai keluar kedai okay


So Mak &I pilih Nasi with Ayam ( and sayur sikit), for Abah Nasi with Sayur and Sotong gemok gedempol, Ocin punya macam biasalah Nasi Udang and Sotong and Telur

Tak silap I harga ikut size . Macam udang start from Rm 10- RM 50. Total for Ocin is RM 47. -__-


This is my first time. Baru I tau konsep makan macam nasi kandar, campur kuah banyak banyak. I takut sikit makan macam ni, maklumlah perut sensitif


Rasa dia? Untuk I yang bukan peminat nasi kandar, I tak reti sangat makan macam ni. And I taktahu kenapa dinamakan nasi lemak, sebab takde rasa lemak

Tapi nasi lembut lah. 


Janggut sotong pepanjang wehh. gebu siap ada telur. Tu yang I geram tu




For the kids amek nasi and ayam je. Abang and Gegirl taknak makan, dah balik baru makan




almost berbuka but people still que up. Betapa famousnya 


The price lupa pulak nak close up. 

Nasi Lemak- RM 2
Ayam- RM 4
Daging- RM 6 seketul
Udang- RM 10- RM 50

Lebih kurang macam tu lah harga dia


photo courtesy: Trip Adivisor


Total bil : RM 104

Boleh lah telan, mengenyangkan and peminat udang besau sotong besau dan juga peminat nasi kandar memang puas hati. Untuk I, biasa je and untuk repeat second time boleh, tapi bukan bulan puasa. Letih oi bersilat dengan anak. 



Kalau you guys ni food hunter, boleh lah ajak geng lepak sini. worth trying. And kalau tengok review memang semua puji, katanya sama macam kat Alor Setar. 

The Best Geng Lepak So Far


 Psstt. dekat sangat dengan masjid, jalan sikit je. Betul betul sebelah cc T-Ban & Orange. Sederet dengan Sweet Tree. 


Comments

  1. Famous sangat kedai ni tapi Nani tak pernah pergi lagi. Heheh. Sedapnya!

    ReplyDelete
  2. waduh kalau tgk pada lauk2 tuh mmg mengoda...
    lg2 tang sutun yg gebu ngn tlr tuh... udang besar gabak tuh...
    cumanya klu akak la, akak takmo kuah cmapur2 gitu... prt akak tak tahan...
    akak prefer 1 jns je kuah or tak pyh kuah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun sama kak. nasib la perut tak meragam. ajak lah family try. gebu gebas sotong dia

      Delete
  3. udang tue...isi gemuk2...nampak sedap sangat semua lauk-lauk sis ambil ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah jarang dapat udang gemuk ni kalau masak sendiri

      Delete

Post a Comment