Family Day 2017

Homestay Murah Dan Dekat Dengan Legoland | Homestay Avira

Holla, okay ni entry untuk homestay kami masa di Johor. Kalau kalau you guys mencari Homestay Murah Dan Dekat Dengan Legoland maybe you guys can consider this lah
 
Rumah banglo 3 bilik dan 2 bathroom. Lengkap dengan alatan masak dapur, pinggan cawan cutleries, wash machine , dryer, iron. eh semua lah ada Lengkap semua dengan harga RM 1200 untuk 4 hari 3 malam. Murah kan?
 
Pada I kalau datang sekeluarga, memang dah terlebih selesa dah ni. Boleh beli lauk and masak sendiri, tak gitchew. Ocin ada plan nak macam tu tapi tapi tu lah, kalau dia yang nak masak takpe jugak. hahaha.
 

Memang besar. Rumah banglo kan? Tengoklah ruang tamu memang cukup selesa. Ni kalau tinggal seminggu pun takpe



besau kan dapur and ruang makan? just nice kalau I angkut makpak I sekali ni. Tapi tulah, akibat ketidak puas hati pada janji manis Ocin, I bersikap agak introvert. grrr. I berkurung dalam bilik je. Plus I demam+flu kan. susah borak sebab dahlah hidung sumbat takleh nafas, telinga pun sumbat, adoi. Maka most of the time I berkurung dalam bilik je
 



last day before chow. Tinggal family kami je



Bedroom semua kat atas. Unfortunately, satu je yang attached with bathroom. Yang lagi 2 shared basis ye. Ha tu I nak bebel tu


The room okaylah , almari besau siap Lihin Maira boleh duduk dalam tu. I pun boleh masuk. Ada ceiling fan and aircond. Perfect!


See Maira nak makan roti tapi lantai macam sejuk. and I tak bagi makan atas katil . end up duduk dalam almari. Lihin syok je berangin ye, hahaha




Masa kami datang ni, kiri kanan depan belakang kosong lagi. Selang 2,3 rumah ada nampak kereta tapi tak nampak tuannya. Maybe sejenis homestay jugak ke taktahulah. Memang sunyi je tapi ada guard / general worker round and buat kerja. 



Ni bahagian depan rumah. Cantik, simple dan kemas. Bahagian belakang tak sempat intai pulak
 

 
 Booking.com
mana ada TV woi -__-mana ada kettle woi dalam bilik

 
 
 
Thumbs Up
 
1- Rumah besar dan lengkap semua keperluan. Tinggal bawak bahan masakan dan sabun cuci baju je
 
2- Fully air conditioned, sangat selesa
 
3- Comforter , bed, pillow semua macam hotel punya. Syok tidur. Kalau I dapat golek sorang lagi syok. hahaha
 
4- Sesuai keluarga ramai. Kalau tak cukup dalam bilik, boleh je golek kat ruang tamu
 
5- guarded area. Siap boleh nampak guard round naik basikal lagi.
 
6- Kawasan cantik. And siapa cintakan ketenangan and nak privacy memang wajib tinggal sini

7- lantai wood uolls. apa namanya; parquet ek? Nampak mewah

8- Free WIFI
 
Thumbs Down
 
First and foremost, ni Ocin and kengkawan dia yang pilih. and I tak keluar 1 penny pun so I cant complain much. Sesungguhnya I tak suka homestay because I need my own space. adoi. Payahlah nak godak botol anak kena sarung tudung, kena sarung baju lengan panjang. adoi.
 
Actually at first Ocin cakap 1 bilik 1 bathroom. Bila sampai lain pulak so I agak frust lah. okay jom baca lah
 
1- Jauh dari kedai makan/kedai runcit. If you dont plan to cook, memang payah nak pergi sejauh alam hanya untuk makan. Lebih jauh dari Legoland! so balik Legoland kita cari kedai makan and amek early dinner. Sesiap beli jajan takut kebulur malam kang
 
2- Bathroom dia tersumbat ke apa ke I taktahulah. I try bukak lubang tu tak dapat. tapi kat dalam dia memang sediakan penyapu. So each time lepas mandi siap sedia menyapu air, boleh? adoi kat rumah pun I tak menyapu. sobs

3- Kena share bathroom. no no no tak best. I tak pernah pulak tidur pakai long sleeve bagai. so nak keluar godak botol susu ke blablabla ke nak kena berlapis sarung itu ini. Tak best. lainlah pergi dengan makpak ke adik beradik berderet ke.

4- WIFI tak stable -__- malam pertama okay. malam kedua slow sikit. Malam ketiga gua tak dapat connect langsung. hahaha

Tapi apa pun yang Thumbs Down tu nampak lebih kepada ketidakpuas hati I je. kahkah

Apa pun kalau you guys tak cerewet and mengada macam I, boleh consider lah homestay ni. Berbaloi dengan harga and keselesaan tu. Boleh main masak masak dengan family ke, gathering ke. Kalau tak you guys better choose hotel bajet je. kalau dapat tinggal dalam Legoland lagi best, hehhee
 


Comments

  1. cantik lah.
    mungkin saya ke situ pada raya ni sebab saya balik kampung.
    selamat hari raya

    ReplyDelete
  2. cantik tempat tu bee,boleh main hoki dalam rumah tu.besau gedabak,tapi i xsuka duk hotel sunyi2 ni,entah i penakot sikit,kang kemana laki i i kat situ.ingat agii i pernah bulan madu ke cameron duk apartment,memang i penakot,laki i nak mandi i ikot,laki i nak buat air ai ikot,laki i g amik cawan kedepan pun i ikot.i benci kesunyian.ku ingin bingar,kuingin berlari kepantai,kemudian teriak ku..eeh dah macam puisi si rangga pulak.terlebih sudah komen niok bye..selamat hari raya bee

    ReplyDelete

Post a Comment