The Rack Boutique Cafe | Makan Dalam Dulang

Holla . semalam I berbuka di The Rack Boutiqe Cafe| Makan Dalam Dulang. Benda ni kan viral hari tu. So Ocin dah saliva drooling dah. 

Kami sampai 6.35pm kot. Tengok orang tak ramai, sekali meja semua dah reserved. Ocin abit frust lah sebab dia kata try call tak angkat. eh haloo orang reserved by walk in lah sayang. kan kan? kena datang awal, bagi nama etc etc. 



So after he talked to one of the staff, finally kami dapat meja. and yes I duduk sebelah tong gas. hahaha. meja pun meja plastik lipat ni, so nak flatlay memang tak cantik langsung

Kami order agak lambat, so dapat pun lambat. 

Ayaq Besar

Memang besau. and sedap weh. Semalam kami order Mango, Honeydew and Apple. sedapppp sangat. 



Western Food And Side Dishes

Our friend choose Chicken Chop and Blackpepper Meatball as side dish. 

I lover the gravy. banyak betul blackpepper. Pedas tapi padu. hahaha




Uih menyesal tulis entry makanan tengahari buta. telan ailio weh mengingatkan gravy dia 


Small Dulang (RM 35 )

So finally our dulang sampai. ada 2 chicken chop, spaghetti, fries and meatball. Tak silap I ni portion 3 orang tapi besau gila weh. I dengan Ocin share seketul chicken chop tu, mengah gila. 

I love their blackpepper gravy and also yang kuning tu. Mustard ke thousan island ke I pun taktahu. hahaha. Tapi memang sedap

Spaghetti dia tak menepati piawaian I. 



So bila dah campur campur rasa ni, dia macam ada satu rasa tau. You guys should try! maybe kat situ lah letakknya keunikan dia.

As for me yang lain biasa je. Meatball dia I kureng sikit. Kalau nak compare dengan Ikea memang tak boleh lah -___-

Overall biasa je lah. Bukan lah I kata tak sedap. Tapi biasa je. Boleh je you guys nak jumpa. something unik and I think the price sangat lah affordable. Banyak hokey. kami siap tapau buat sahur. 


nak flatlay pun tak muat sebab besau benor

I think yang datang sini kebanyakkanya nak try their dulang kan? Benda viral lah katakan. tapi rasanya benda lain pun sodapp jugak. I selalu baca review pasal Macaroni Cheese dia yang orang kata sodapp gila. and as for me I would suggest Blackpepper Meatball tu


Masing masing dah buncit, if only you boleh nampak perut Ocin. Bulat okay. kahkah. Yang I pulak dah tak sabar nak balik sebab nak bukak button seluar. 


sahur 

Comments

  1. ayooo mmg besar portion dulang dia tuh....
    mmg kne try jgk nih... tp pas2 pose kot heheehhe...

    time skrg ni mmg jarang sgt berbuka kt luar

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak better pegi bukan bulan puasa. buat sakit hati je kang.

      Delete
  2. memang kalau tngok senarai harga tu murah jugaklah. alahai dappnya tgk meatball n chicken chop tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. gravy dia sedap. meatball dia tak sedap . rasa tepung ke apa ke

      Delete
  3. huiii
    .baca entry ni kul 12
    30 pm..terliur huihui...hahaha..btw korang ni kdg2 sweet juga ya..bernuka berdua mcm orang cintancintun
    .i ni anak sorang nak buka kat luar mcm xde feel..nak gak bukak kat rumah.duduk sila..air sejug..nasi seperiuk..haa baru kenyang..xde maknanya buka buah tamar dulu
    .i teguk.air seliter dulu..makan nasi..pastu mulalah solat magrib berat je perut

    tp uols ni sweet kan..hehe...baguih baguih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi air sejug. ahha yelah babe makan kat rumah mmg lagi best, ni pun melayan tekak si ocin ni hahha

      Delete
  4. Memang terbaik makan dekat sini...http://po.st/yxmqBH

    ReplyDelete
  5. Memang terbaik makan dekat sini...http://po.st/yxmqBH

    ReplyDelete

Post a Comment