Weeekend Getaway | Regalia Residence

Holla I'm still in birthday mood hahaha. So last weekend we went for Weekend Getaway | Regalia . Basically it is staycation plus birthday celebration lah. 

Kebetulan my MiL birthday is on 31/5 so kita celebrate sekali lah. 

1 week before Ocin kata

 " Aku ada something specialllll untuk kau"

Special dia panjang sangat and I macam

 "err okay..."

I have told him I dont like SURPRISE sebab I tak suka nampak terkujat so maybe tu lah sebabnya dia bagitahu awal awal. Tapi serious lah,korang suka ke kalau 'SURPRISE' tu? I selalu tercegat plus terkujat sambil dalam kepala I dok fikir nak buat ekperesi macam mana ni? Senyum ke melompat ke? end up I nampak sangat blur -__-

Okay back to the story. One day before Ocin dah bawak I tengok rumah. I think owner dia Indonesian kot (sebab nama wifi) , ada 30 unit rumah. Quite cheap tapi yelah kalau murah mesti ada kurang sana sini. Okay jom start

Check in is at 12pm, memang best sebab kebanyakkan tempat 2pm onwards kan. Masuk je my parents dah suka dengan rumah tu sebab luas dan the view like ahhh. superb!

Hall/Kitchen


Master Bedroom



Middle Room


Single Room


Bathroom/Toilet





So actually kami berbuka beramai-ramai. But for certain reason I tak join them so I tak dapat snap picture makanan. Tapi memang banyak betul makanan yang my MiL and SiL bawak oi. Ada pizza, satay, spaghetti, nasi impit, ayam, rendang. adoi dah macam beraya pulak. hahah okay pre raya.

Salah satu benda yang buat I busy dalam bilik ialah, Snap Picture. View yang tersangat cantik bermula dari sunset (6.50pm onwards) hinggalah ke tengah malam. 

Actually before 7pm I naik infinity pool untuk snap gambo lah. -___- ramai gila babs okay! Jangan kata nak swim, nak snap gambo pun takde tempat. I think ramai orang kejar sunset KLCC view. Mat Saleh jangan cakaplah, semua dok pakat comolot berlatar belakang kan KLCC gitchew. hahaha

sangat cantik. Kalau dapat French Kiss kat sini dengan view macam tu confirm dapat banyak 'like'. 'share' pun banyak sesilap sampai viral. hahahha


Night View

Gigih I snap gambar. The view memamg cantik. 






Infinity Pool At Night


Maira with Ocin. cantiknya view. sobs next time datang I wajib snap macam ni jugak. 



5th Floor Swimming Pool


Ni 5th Floor punya pool. I rimas kat Infinity ramai sangat bercomolot kahkahkah. Takde lah, dah takde ruang nak mandi lagipun I takut terpercik kat dahi Lihin. Time kami sampai 5th floor takde orang. Yabedabeduu

Pastu ada group of kids swim sekejap. I dengan Lihin lari ke playground. kami kan anti social hahahah. 

Bila takde orang sambung lagi. Ash takut air. maybe sebab gelap gila kot






Happy Birthday 


So after the night swimming season, siap siap semua and tadaa its blow the candle time! Kids dah tanya bila nak potong kek ni.






Ada ramaiiii kids. anak buah Ocin, anak kazen, anak jiran. so total +- 12 orang. -___- so bebudak memang happy lah bab macam ni kan






Ocin komplen muka I tak 'siap'. Dah ko nak potong kek 11pm, sapa nak make up? hahahaha




Infinity Pool

After Subuh I tidur tidur ayam, just to make sure takkan terlepas sunrise. Gigih I kejutkan Lihin sebab nak ajak pergi Infinity Pool, I mean what is Regalia without this pool kan? Entah bila lah nak check in sini lagi



So lucky sebab tak ramai orang macam semalam. Memang takde orang nak bangun awal kot. kahkah. Some more cuaca sangatlah mendung nan kelabu, memang buat I menguap 19 kali. Lihin pun mamai.


I rasa tenang and happy je dapat spend time berdua denga Lihin. Plus, his birthday is coming this 21st June. So kekonon quality time together lah. Dia diam je, maybe tak selesa kot. I pun almost tergelincir . So actually their Infinity Pool, even kids area sangatlah tak kids friendly.If you plan to come here with your small kids, better pergi 5th floor okay. 



Payah jugak nak masuk, kena lalu security, kena tulis unit rumah, number of pax and reason (view or swimming) and bawa access card. Kalau tak bawak takpe dia akan tolong tag kan. Tapi kelakar dia kata satu kad hanya boleh 4 orang swim. I rasa takde sapa pun ikut peraturan tu. kan biasa orang partayy kat situ. 



Hujan rintik sekejap then sambung berendam. Kalau ada sun light sikit mesti cantik kan?



Almost 10am, I balik bilik and siap berkemas. Maira still tidur. Kesian dia penat sangat kot

My parents suka tempat ni because of the view. Ahh me too. I boleh tinggal seminggu kat sini weh.

Kalau you guys berkenan, maybe boleh try search. Sebab ada banyak owner. So boleh pilih mengikut citarasa hati. Nak mintak tengok rumah pun boleh je. This one kira murah lah RM 450 untuk 3 bilik. Tapi kalau New Year / Merdeka taktahu lah berapa kali ganda kan hahaha.


Happy Birthday Dear Self! 
#cicidahbesar #cicixbirthday

Thumbs Up
1. Wifi laju
2- Alatan memasak lengkap
3- Al-Quran/ Penunjuk Kiblat
3- Sofa hall empuk weh
4- The view for sure
5- handwash, sabun cuci pinggan, toiletries lengkap

Thumbs Down
1- aircond tak sejuk ?
2- bantal lembik -__-
3- defect(s) everywhere
-macam macam lah. Lampu takde penutup , parquet dia bergaris garis -__-
4- naik lift semua perlu access card. Kalau sorang ke sana sorang kesini payah lah. Tapi security boleh je tolong touch kan
consider as defect la boleh?



Comments

  1. alahai tilam tu..walaupun small defect tapi boleh buat mood spoil kot..tapi tak apa boleh cover balik dengan menikmati permandangan KL yang cantik.

    ReplyDelete
  2. kesian lihin...mesti dahi dia sakit nak mandi pun xleh...

    :(

    ReplyDelete

Post a Comment