2017- Tahun Kesedihan | Random

Best Service Suite At Times Square | Birthday Getaway

Holla its our weekend getaway. so bersempena dengan Ocin's birthday, I choose East Suites Berjaya Times Square. Why? first because of the location. and second because its quite big, duh. 57m . (I dont know M stand for what yah, hahaha)
 
 
 

The Room

Its actually a suite for 2 adult + 1 kid. But I plan nak sumbat 7 of us quitely lah. tapi masuk masuk je walahh. ada extra matteres (extra large king size) and 1 single bed. Soa couch dia memang super comfy. eh memang sesuai lah untuk kami





 

Nama pun suites kan. so bedroom and hall memang bersambung. Tapi ada je slides door kalau nak privacy lah. 


Single bed. I suka suites ni walaupun kecik tapi dia pandai gunakan space yang ada. 


TV channel memang tak banyak. Bukak bukak je terus ada BBC News. Luckily ada remote. so kami ngadap TV 3 lah. not bad, ada ke orang check in hotel nak hadap TV. HAHAHA



The View

Tak secantik Regalia, but who cares. HAHAHA. I still amazed dengan view from Level 30. Like seriously guys, korang pun mesti teruja lagi lagi bila tengok banyak kereta stuck in jem and korang tengah relax atas sofa. hahaha . okay so bad



Ni pantry dia. okaylah ada basic thing kan. Dalam cabinet tu ada pinggan mangkuk semua


Spacious Bathroom

first time in my life sepanjang I dalam bidang check in ni, jumpa bathroom sebesar ni. amazed sampai buat video okay. For me dengan harga yang murah, dapat bathroom sebesar ni memang awesome sangatlah.
 
Actually kalau nak tutup pintu tengah tu boleh je. Pelik je mandi / poo poo dengan ruang sebesar ni kan? HAHAHAH




the amenities not bad. Tapi lagi bagus kalau the soap tu dalam botol kan? yang dua botol tu shampoo. and I memang tak pernah pakai shampoo hotel. entahlah tak selera pulak. Tapi I sebat je bawa balik untuk emergency case. 



 
Favourite oi. I kan masuk hotel akan check jamban. so jamban dia memang awesome. bersih takde kekotoran . nampak macam baru pun ada. yang pink for adult yang kecik for kids kot. sweet angat boleh poo poo sebelah sebelah dengan anak. HAHAHAH . okay tak gurau
 
Tapi I taktahu dia clog ke apa ke, anak I kan suka main siram air. Air tu bertakung kat situ -__- My mom sampai tahan pee sebab geli nak pijak tempat air bertakung -__- mop/ penyapu takde.
 
Hopefully dorang betulkan. I dah komplen kat dorang dah
 

Super Spacious Swimming Pool

yes. their swimming pool memang yang terbaik setakat ini. Person in charge cakap ada 3 jenis pool; toddler, kids and adult. Tapi I tak sure  kids punya macam mana, but adult is 4feet. Okay lah kot. No diving okay!



No life guard in charge but the security selalu ronda situ. Dia tak bagi orang bawa food sampai ke tepi kolam and dia akan remind kita untuk dekat dengan anak. Ada sekali I dok setting camera, Lihin dengan Maira dah sampai ke tepi tangga. Dia datang kat I and remind

" pls go with your kids. once they fall down , they cannot get up"

melompat I pergi kat dorang. Maira dah lah selalu tersungkur dalam air.


Super spacious and relaxing. I will come back for sure.


Ada juga smoking area. baguslah kan, actually takde pun bagus, I memang tak gemar asap asap ni HAHHA. tapi baguslah mostly manusia yang datang semua dengar cakap and guna tempat yang disediakan.

Selain tu, playground and toilet pun cun. Memang recommended.



Thumbs Up

1- Bilik besar, bersih dan selesa

2- Wifi laju . I download apps, I reply wassap kejap, eh dah siap download

3- Lift can access to basement parking. senang angkut luggage

4- Swimming pool, lift and semua facilities selesa

5- sebelah dengan mall. actually kalau rajin jalan, sampai ke tengah malam senang dapat food


Thumbs Down

1- Parking kena bayar wehh. Ni la first time I check in hotel kena bayor. Dia ikut rate Times Square (mall) ikut jam. Maximum per day is RM 11 so I checkout 12pm kena bayo RM 24. err

2- Dikelilingi kedai arab! so kalau korang takleh telan middle eastern food, kena napak jauh sikit for mamak lah. atau pun kena beli awal awal and simpan dalam fridge

3- Private Property ; so masa nak check in kena call dia (security tak bagi masuk) lepas tu ikut pergi Level 24 (office) tunggu blablabla baru dia hantar ke bilik. Nasib baik I tinggalkan luggage dalam kereta dulu

4- Yang I baca review lah, ada tourist complaint they cannot speak English. Ala biasa je untuk I. maybe mostly baru start kerja ke. Mostly memang foreigner, not sure Bangladeshi ke Indian ke. Yang host I tu pun Muslim, sampai sampai je bagi salam.

Okay tu je lah . so kalau korang nak ber- weekend getaway ke, partayy partayy ke I would recommend this place okay.

Toodles , Xoxo

Psttt you may booking via Booking.com or directly call Mr Farhan 011 3311 4594


Comments

  1. babe how much the rate,teringin sangat nak pergi lepas baca entry u ni..u tahu i hari tu bergetaway area kl juga,ntah apa2 kitaorang g tempah prescott yang takde apa2 tu,dah lah takde swimming pool,hahaha..2 hari kat sana rasa erkkkk xsabar nak balik,ni alya lah ni nak stay hotel sangat kan,,last2 dalam2 busy tu cari juga lah hotel2 yang murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila pergi , mesti Alya suka babe. nak relax sambil buat kerja pun okay wifi tiptop. i amek kat booking.com inc gst semua i think rm289 kot. for me memang berbaloi.

      Delete
  2. Thanks for sharing this! Swimming pool cantik!! Tapi parking kena bayar tu urm okay..

    ReplyDelete
  3. Best jugak. Yela, at least ambik angin luar ye dak. Mek jugak la weekend kat rumah. Buat masa sekarang mcm tk snggup nak travel 😩

    ReplyDelete

Post a Comment