2017- Tahun Kesedihan | Random

Happy Birthday Ayah | Birthday Staycation

Happy Birthday Ayah!
 
So last week kami ber-staycation sambil sambil celebrate birthday Ocin yang ke jeng jeng jeng .. 26
 
yeahh kami sebaya. Janganlah cakap I macam kakak. HAHAHHA
 
Actually one week earlier I dah bagi hadiah jam. so he didnt expect for this. Dia memang 24 jam busy and jarang lekat kat rumah so let say he couldnt make it, I assume this is just a staycation for us lah. Thats why I taknak beli kek semua dulu.
 
Ive told him to make himself FREE on Saturday, after office hour. Dia cakap nak pergi lepak sekejap. So okay lah. Then dia text cakap penat and nak tidur. Im like, what? !
 
Okay I paksa dia datang kat Times Square and tunggu kat salon favorite dia (mesti dia ingat I nak belanja buat rambut) I siap cakap dia boleh tidur later dalam TS . hahaha
 
 
Bila dia text I and cakap ada kat salon, I turun dengan Lihin. such a smart boy, I dah remind dia
 
"kalau Ayah tanya, Abang jangan cakap kita beli cake and balloon tau"
 
so masa jumpa tu, Ocin tanya Abang buat apa kat sini? Dia jawab beli nasik kat tepi jalan. HAHAHAH
 

Simple decoration yang I berjaya susun atur untuk dia.  semua beli kat Times Square, thanks God ada Mr DIY kat situ
 
 
 

The food. I beli pastries dari bakery di Sg Wang and Kopok Lekor and Nasi Ayam Kunyit Mat Rock dari tepi jalan . ala tepi jejantas TS nak ke Sg Wang tu

 
 
 
Since jadi perokok ni (pfftt) Ocin dah ada lighter sendiri. So senanglah dia nyalakan api and tiup. Atok and Ash tidur time ni. HAHAHAH. Nanny pulak kena jaga Ash talut
 
panjang muncung nak kemana?
 
operasi memotong kek

thats all. lepas tu Ocin tidur tak sedarkan diri sampai ke malam sambung ke esok pagi. -__- the next day baru kecebur di swimming pool. see you next entry ya :)


byeee

Comments

  1. awww..sweet sangat buat surprise..romantik mummy ni

    ReplyDelete
  2. Pandai mummy buat suprise ye. Selamat dekat TS tu semua ada kan. Ana br 2 kali je ke TS tu.

    ReplyDelete
  3. suweet sgt.... simple n cool je si ocin nih... msti lihin ikut daddynya

    ReplyDelete
  4. Sure husband mommy suka surprise ni Kan. Login pandai sgt lah bekerja dgn mommy. Happy birthday ye ocin

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..bertambah lagi usia. I doakan semoga korang sentiasa berbahagia hingga ke jannah. Syurga Firdaus. Jangan putus harapan pada ALLAH SWT kerana hanya DIA yang memegang HATI kita semua. Take care sis! Muahss!

    ReplyDelete

Post a Comment