Family Day 2017

Jamuan Raya Office 2017

Last week office I buat makan makan di D Saji Titiwangsa. kali kedua buat kat sini
 
Super last minute oi. Macam biasa kali kedua jugak I jaga reception. Kena gelak je, kat office sambut tamu, kat open house pun sambut tamu
 
tudung I memang selalu terebeh. apesal entah. tapi Alhamdulillah macam pakai mini telekung HAHAHA
 
 
 
 
D Saji ni makanan dia memang sedap. Tahun 2015 kami buat kat sini jugak. Rasanya harganya pun affordable
 
The Food
 
I jenis serbu dessert dulu sebab tu tak ramai orang HAHAHHA. amek and makan di reception. sad.
 
Kuih kaswi memang sedap. tak cukuplah satu. and kek tu super yummy. nak amek lagi tapi dah habis. adoiyai
 

Next ialah ketupat bersama ayam rendang kunyit. Actually my first time makan ketupat palas, not bad. sedap


Ni ha. pun laku jugak ni. Rendang Ayam Kunyit. sedap hoi


Yang ni memang marvelous. Ramai puji daging dia sedap. tak liat, rasa pun just nice. Rasa nak ratah je. HAHAHAHA


Round ke empat. haaa ko boleh? yang ni pada I so so je lah maybe sebab sejuk. Bukan sepatutnya dia letak api or apa apa yang boleh memanaskan ke?





Colleague 
 
 

 
 

The Performance


So pada hari kejadian , ada jugak performance dari interns. Big boss nak tunjuk culture kita sebab ada interns from China. Tu yang kena buat tarian Melayu and pakai baju Melayu.
 
Yang baju pink tu baju I. segan I tau semua kecik kecik benau. Biasanya kami akan pinjamkan pakaian untuk non local. Comel je tengok depa pakai baju kita, manis je. Tapi tu lah, kami ni mostly mak mak orang. besau hahaha. yang dorang size XS agaknya. -__-
 



Super last minute and they only practise for 1 hour. super amazing right? Simple step je.
 


 
Okay lepas tu ada karaoke session. Ha memang tak sangka diorang hafal Malay song.
 
I ada upload satu video, amoi ni nyanyi lagu Menghitung Hari. aduduh sedapnya suara.
 


Kalau Cinta Sudah Melekat, Gula Jawa Rasa Cokelat
 
 
Hahahah  kelakar lagu ni, first time dengar terus I google lirik. Boleh dengar dalam IG /FB I ye




 
 
 

 
Ramai jugak yang karok hari tu. Syok je kan orang karok ni. Tapi orang tak percaya yang I tak reti nyanyi. Bukan malu, tapi dh memang I taktahu lagu. dengar lagu pun jarang. Bukak radio kereta pun semenjak kahwin kot HAHAHAA.
 
Overall memang best. suka tau bila ada makan makan ni. sapa tak suka makan free oi. HAHAHAH
 


Comments

  1. bestnya bt kt situ... dsaji nye menu mmg selalu sedap2.... kalau ada ala2 bbq lg best....
    kadang dia grg cekodok comel2 pun layan mkn pns2... almaklum dulu opis kami sebelah je ngn felda tuh.... sejak opis depa dh pindah dkt ngn klcc dh sunyi dh... semua nk kene roboh...

    ReplyDelete
  2. Dah lama x pi makan kat situ la....

    ReplyDelete
  3. Cantik flatlay desert you amik tuh! D'saji punya food mesti sedap2 belaka kan beb? Syoknya. Rindu pulak berjamuan raya dengan officemate dahulu kala.

    ReplyDelete
  4. bestnye office ade buat macam nie..

    ReplyDelete
  5. macam sporting je semua....hi..selamat berkenalan...singgah sini ...

    ReplyDelete
  6. Hihi...mcm pakai mini telekung pun tetap comey...
    Bab makan makan mana boleh ngelat kan MC lagi lagi free hihi....kena rasa semua weyh!

    ReplyDelete

Post a Comment