Family Day 2017

Mahkota Hotel Melaka | Room Price and View

 Previous entry- Mahkota Hotel Melaka
                                                 Kolam Renang Mahkota Hotel Melaka
 
 

Huwaa cantiknya view oi. Nampak laut nampak langit. Okay I sempat snap harga walk-in . I amek dari Booking.com, RM 230.xx so quite cheap tapi uolls I book 5 bulan awal. Nampak tak over sangat tu. Hahahaha


Btw masa check in memang super smooth. I suka sangat receptionist dia yang sangat bersopan dan bersantun. Sebab based on my experience , ada je front desk yang macam kayu. Kayu tu satu hal, yang melantun macam bola tu satu hal. Eh ko dah kenapa kan? Yang ni I lupa tengok nama, tapi thanks awak atas bahasa yang tersusun. Semoga cepat naik point awak ye. :D

I amek 2 bedroom standard apt. I taktahu apa beza standard dengan deluxe , tapi yang macam ni pun dah okay untuk kami.

Cantik Ke Tak?

Tak. hahahhaa.

Nampak macam dah lama sangat. Memang management taknak tukar ke apa? Tapi boleh je tidur. Lelap mata, tutup lampu tidur.

Both room bilik attached dengan bathroom so okay lah kan


Selimut tak tebal/fluffy langsung. so i agak kesejukan. Ekon dia macam lambat sejuk. tapi sebab I tinggalkan dengan aircond on , bila balik bilik malam tu dah menggigil jugak lah

Oh lupa, bagusnya hotel ni, dia bagi 2 access card, so satu boleh letak untuk on kan electricty and satu lagi boleh bawak keluar

Kebanyakkan tempat bagi 1 je , so tiap kali keluar kena off.

Well, bukan nak membazir, tapi ada sesetengah tempat aircond lambat sejuk. so tengah basah ketiak balik, baru nak on ekon. adoiyaii. Biasa light, tv semua memang tutup.


Ruang tamu pun comel tapi kenapa entah lampu malap. Memang konsep begini kot. Payah betul nak snap gambar even dah pakai selfie light. Bila bukak langsir terang benau. Bila tutup, gelap. romantic benau


Ruang makan comel je. Excited pulak si Ash tu


Ha ni paling penting. nampak pool dari atas. Agak agak takde orang baru turun. Maklumlah Mommy kan anti social sikit. kahkah
 
 
Selain dari tu ada jugak service lain macam room service. Tapi entah kenapa I tak jumpa buku menu. gua dah la lapar.
 
Hari tu tertinggal IC di reception. Adik yang baik and bersopan tu call. Siap simpankan dalam envelope lagi. Baik betul
 
 
 
Actually dorang ada loyalty programme, ada kad disediakan di setiap bilik kita cuma perlu fill up and hantar kat reception. But I lupa pulak nak isi. caitt. ada discount untuk 2nd stay, 3rd stay and paling best masa birthday lah. 25% kot if im not mistaken. But semua ikut walk in rate lah.
 
 
Okay tu je setakat ni. So adakah I akan consider hotel ni lagi? Yes of course. Buruk pun buruklah janji swimming pool best, harga affordable.
 
 
Okay thats all. Toodles, xoxo

Comments

  1. Okay sangat part yg access kat ada dua tu. boleh on electricity tu yg penting. btw part selimut tak tebal tu jelah yg kureng cket. hihi

    ReplyDelete
  2. u patut selfie ngan adik tu..mana tahu ada yg nak wat menantu ke...hehehe...i pun suka org nersopan.dan berbudi bahasa ni...tp pool tu bestlah..lihin mandi x?..tolong buat sambungan entry ya
    .haha

    ReplyDelete
  3. Hi Mummy :) Aqma first time singgah blog mummy and follow sekali~
    Btw, memang rasa frust juga bila hotel lighting tak umphh untuk bergambar kan? Hihihi.. Tapi yang penting sopan santun pekerja tu buat hilang penat, or nak complain apa2.. :)

    ReplyDelete
  4. Cici! Asalkan kita selesa dengan hotel dah okay. Kalau bawa anak-anak, swimming pool jadi perkara pertama untuk consider nak stay hotel mana. Hehe.

    ReplyDelete
  5. Suka etika staf hotel, simpankan ic kita melalui envelop. Ini yang buat nak datang menginap semalam melaka jln2 raya sana plak hehe

    ReplyDelete

Post a Comment