Random Thurday: 170817

Nuby Comfort 360 | Botol Silicone Yang Super Selesa Untuk Bayi

  Actually dah anak 3, I baru tahu pasal silicone bottle and finally I had mine last  2 week. Opps! I mean I bought for my little Baby Ash. So this is his first Nuby Comfort 360 | Botol Silicone Yang Super Selesa Untuk Bayi.
 
 
 
Tak banyak pun silicone bottle di pasaran. So bila I nampak botol ni terus I buat some research.  And yes, I think Nuby Comfort 360  ada banyak special features. I mean siapa yang taktahu pasal Nuby- well known brand.
 
 
Memang sesuai dengan nama Comfort, I happy sebab Ash nampak selesa dengan bottle tu. Dilengkapi dengan handle kiri kanan, sambil tu Ash boleh belajar pegang bottle jugak.
 
Why 360?
 
Ha ni salah satu special features favourite I. Dilengkapi dengan straw dan juga pemberat, baby boleh minum dengan cara apa sekalipun. Tak kisah lah nak duduk ke baring ke semua boleh. Don't worry takkan spill, takkan meleleh.
 
Kalau nak tahu, salah satu benda yang buat I stress nak bawa baby keluar ialah bila sampai time menyusu. Yes Ash dah pandai duduk tapi bila nak minum susu kena cari tempat baring yang selesa. Aduh susahnya. Tapi hari tu masa staycation, Ash selesa minum sambil duduk bersandar.

Kalau sambil berdiri, duduk dalam trolley di supermarket tak pun sambil jalan terkedek kedek pun boleh okay

 
 
Natural Teats
 
Yes ni pun penting okay. those parents yang baru habis pantang and nak start kerja, mesti pening macam mana nak ajar anak pakai botol. Dont worry sebab Nuby Comfort 360 menggunakan super soft teats yang sama macam natural breast. So baby memang selesa dan takkan rasa kekok.

Sesuai untuk mommies yang tengah pening nak cari botol susu yang sesuai untuk ajar anak mula pakai botol susu. So lepas ni mommies boleh start kerja dengan senang hati okay.

 
 
Selain dari itu, Nuby Comfort 360 juga dilengkapi dengan fungsi anti colic. Penting ye mommies semua. Sebabnya kadang-kadang kita buat susu lepas tu susu tu akan masuk angin. Tu yang buat baby kita kembung. Dengan fungsi anti-colic, bottle ni boleh reduce reflux.

Selain tu, I tak risau bila Ash pakai silicone bottle macam ni. sebab sekarang ni Ash dah masuk stage campak campak barang. Still remember few years back when Lihin campak his milk bottle kat TV, pecah skrin -__- Gosh! Oh ya its is squeezable , boleh picit picit to assist feeding. Indirectly, boleh melatih anak kita minum pakai straw jugak.

Nak cuci pun senang je. You boleh cabut part by part.



Ada banyak pilihan selain daripada bottle, ada teats, bowl dan macam macam lagi sesuai dengan bayi kita.

Kalau you all berminat boleh jengah Motherhood sekarang dan start shopping bottle yang unik ni untuk si manja. Happy Shopping Mommies :D


Exclusive untuk reader tersayang, you guys can enjoy  additional 10% off dengan menggunakan promo code di bawah

MOMNUBYCICI




Comments

  1. bagus nya produk baru nih....

    lengkap semua serba serbi... kalau tak ssh jgk nk cari yg ada semua ciri2 gini...
    nsb lah si aiyan dh tua, dh tak menyusu botol gini hehehehe

    ReplyDelete
  2. good review.. bagus.. untuk yang ada anak kecik, boleh dapatkan botol ni

    ReplyDelete
  3. Comel la botol susu ni...suka tengok...tapi yaya dah tak minum pakai botol susu...hihi

    ReplyDelete
  4. Nak try jugak la. Avent leaking llaaaa 😩 Jenuh basah baju amzar. Pastu naik kudis pulak kat dada

    ReplyDelete
  5. Design mcm Tu senang nak basuh

    ReplyDelete

Post a Comment