Random | First Time Naik MRT

Holla uolls
 
Dah try naik MRT.  My first time was last Thursday sebab nak pergi event di My Town. Kalau ikutkan from KLCC tukar Jamek and terus ke Chan Sow Lin and kena naik cab/ Uber. But I kan fobia dengan Jamek. Selalu sesat so i cari alternative lain
 
second masa bawa Lihin and Mak ke Ikea Cheras. dekat sangat oi. So this is random picture yang I mix mix kan ye.
 
 
 
Tang ni unik. Kena type destinasi. so what if elderly yang nak beli ticket? Tapi ada staff dorang, so maybe boleh bantu kot
 
 
Semua serba modern. Tapi tinggi, dia macam 2 or 3 tingkat ke bawah tanah. dengan skrin pemberitahuan bagai. macam kat mini airport gitchew
 
 
Memang modern. sampai dia akan bagitahu pintu mana akan terbuka. bagus tu. Takde lah kita mamai tunggu di pintu yang salah kan
 
 
I tak suka escalator dia sebab laju gila. Orang cakap nak imitate Singapore, as fast- paced environment. Tapi I macam nak tergolek ja HAHAHHA. Time bawa Lihin pun dia takut. rela pakai tangga okay. kurus kejap peha I
 
Actually lift pun ada. Plus tak ramai orang, so bolehlah i menyelit dalam lift tu
 
 
Okay thats all so far. Bagus ada MRT ni , senang nak kemana mana. I prefer train compare to cab or bus. Bus tau lah kan dengan sesak and panasnya. Cab pulak memang I tak suka. So I tak kisah tukar tukar train janji sampai ke destinasi lah.
 
So hopefully train kat Malaysia akan kekal superb sampai bila bila. Ni bila hujan je problem , hujan je problem. macam Astro pulak dah -___-


Comments

  1. Bila selalu problem tu yang tak best...hihi

    ReplyDelete
  2. akak tak rasmikan lg mrt tuh hhehe... almaklum pg balik keje ngn kereta, lglah kawasan akak jauh ngn lrt or mrt nih, bas je sampai....

    escalator kalau laju, seram la jgk yek.... tkt utk bdk2 bahaya

    ReplyDelete
  3. Haritu masa first time naik, Nani ambil yang dari Sg Buloh ke Kwasa Sentral. Krik krik sangat, scary gila. Hahah! Tapi awal lagi time tu dalam pukul 8 lebih.

    ReplyDelete
  4. naik mrt kene turun maluri ke untuk ke my town? ke kene jalan kaki?

    ReplyDelete

Post a Comment