Random : Lihin Maira Bertumbuk

Holla everyone.
 
 
 
I pening perangai Lihin Maira. As they growing up, banyak pulak benda 'baru' terjadi. Sekarang dah main pukul pukul. Seriously guys, I ingat kalau anak berderet lelaki je lawan gaduh. Rupanya my babygirl yang nampak manja dan lembut tu kaki pukul okay

Dia suka pukul Lihin, tarik rambut. Lihin being extra manja menangis and mengadu kat I. Of course I akan peluk and pujuk. Nanny marah, katanya jangan tunjuk depan depan yang I sebelahkan Lihin nanti dia tahu Mommy backup dia and Maira akan terasa -__-

Dah tu I nak buat macam mana?

Balik rumah semalam, tangan Maira berdarah. Rupanya Lihin gigit tangan Maira. adoi.



Actually kalau nak ikutkan, Lihin lah yangmulakan semua ni. Taktahu la dia nak seek attention ke atau dia memang lonely takde gang, dia memang suka tolak and pukul Maira tanpa sebab. Sedangkan time tu Maira memang tak reti cakap pun. Kekadang Maira berdiri diam diam, Lihin jalan sebelah dia and tendang dia sampai jatuh.

I selalu rasa Maira jadi ganas sebab nak defend diri dia sendiri. which I think quite frustrating lah sebab I nak didik dia jadi wanita lembah lembut gemalai githcew tau. tapi kalau dia nak jadi firm pun sukatilah as long jadi manusia. HAHAHAHA.

I taktau macam mana nak handle situasi macam ni. Adakah I perlu jadi referee seadil adilnya? adakah I perlu keraskan diri and hukum dua dua? atau I pun kena join bertumbuk sekali ke? T_T

Susah jugak jadi orang dewasa ni kan? -__-

Comments

  1. ssh jgk kan, better kalau mama ckp elok2 ngn mereka berdua... abg kene protect n syg adik, kene ckp elok2 kadang bila kite ckp elok depa akan paham n terima apa nasihat kite.

    ReplyDelete
  2. ni mesti Maira ikut mommy dia masa kecik2 ni hehehe

    ReplyDelete
  3. Emmm....dah lupalah mcm mana handle anak anak masa kecik. Yg pasti dah besar ni kalau bergaduh ibu kena duk diam tak boleh nak back up mana mana.....huhu

    ReplyDelete
  4. Alamak kota anak sorang...tak reti la nak komen lelebih...haha...tp mungkin la...boleh serapkan kasih sayang dua beradik tu kot...bg depa syg each other...maybe ajak depa main sama sama, makan sama sama...maybea...hihi

    ReplyDelete

Post a Comment