Resepi Bekal | Wrap Mudah Dan Cepat

Dulu I pernah jugak buat wrap ni. Tak pe I share lagi. Ni versi derhaka memang sangat simple lah
 
1. Daging Cincang/ Daging burger dan potong kecik kecik
2. Tomato- potong dadu
3. Timun- potong dadu
4. Salad
5. Mayonis
6. Blackpepper sauce
7. Sos Cili/ Sos Tomato
 
 
 
Disebabkan I takde daging cincang, I pun cincanglah daging burger. siapkan bahan potong dadu and gaul dengan mayonis + blackpepper sauce.
 
Syoknya buat sendiri ni sebab boleh letak seberapa banyak yang kita nak. sampai meleleh pun boleh uolls
 
 

Letak salad sebagai alas. Lepas tu tuang bahan yang dah digaul tadi. Lipat kiri dan kanan wrap lepas tu baru lipat ke atas.
 
Tapi terpulanglah ikut macam mana cara korang selesa. Macam I tadi dah terlalu banyak isi sampai melimpah. so kena lapiskan dengan lagi satu wrap.
 
 
 
Tara dah siap. see I tak berupaya untuk lipat dua. so I biar je lah macam tu. Memang sedap nak buat breakfast boleh, lunch pun boleh. kenyang uolls.
 
Kalau nak sedap, letak la mayo and blackpepper sauce bebanyak. menjilat jari gitchew
 
 
 
 
 

Comments

  1. Amboiiii sedappp sangat tu....jadi tak sabar nak lunch pula kang...hihi

    ReplyDelete
  2. buat bekal wrap mmg mudah n ringkas....
    isi nya sesuka hati .....

    sesuka hati boh sampai penuh tuh hehehhe

    ReplyDelete
  3. Wahhhhh! Cici share resepi. HAHAH! terbaik dik non! Akak suka...janji prepared with love kan? boleh adjust citarasa nak letak mayo banyak mana. Keep it up and don't give up!

    ReplyDelete
  4. Hehehhe... jarang betul cici share resepi so i dah agak ni mesti kacang betul. Memang senang betul! Simple dan sedap. Melampau betul isi banyak-banyak.. hahahah

    ReplyDelete

Post a Comment