Happy Holiday dan Cerita Merdeka




 
Yeayy Happy Holiday everyone.
Some of you mesti tengah baca kat hometown masing masing, atau maybe ada yang baru lepas packing barang barang. Syoknyaa
 
31st August- 60 Years
 
Oh my dad tua 10 tahun dari 'Merdeka' ni rupanya. Kenangan sambut Merdeka? I dari kecik tak pernah keluar tengok perarakan. entah kenapa entah. Oh salah satu sebabnya kami selalu tengok bunga api tengah malam. so esokknya nak keluar memang bermalasan lah kan
 
Time kecik, every eve memang keluar dengan parents. dah beso sikit, keluar tengok bunga api, terus Abah fetch kat KLCC. dah beso lagi, tunggu Subuh baru balik. Harapan lah nak keluar tengok perarakan
 
Tapi this year macam teringin nak bawak Lihin and Gegirl. Si Lihin pulak memang suka kereta kebal semua tu . Ha excited dia nanti. Tambah pulak dengan penutup suka SEA. Mesti meriah (dan ramai orang) hahahaha
 
Tapi taktahulah jadi ke tak. I pun tak berapa sihat ni. Malam ni memang tak plan nak tengok bunga api, cuma rasa nak pergi Tesco; topup barang dapur, beli barangan raya and jajan bebudak tu
 
Badan tiba -tiba seram sejuk. Maybe semalam kena hujan. Balik terus makan, tukar baju then terlelap. Terjaga 1am , mandi badan je. Sudahnya sekarnag seram sejuk package selsema lagi. aduhh
 
so korang apa plan malam Merdeka? Raya balik mana?
 
Happy Holiday uolls. drive safe, be safe.
 
Toodles, xoxo


4 comments:

  1. Sama. tak pernah pergi perarakan. pagi tadi tengok perarakan dekat tv je. btw Salam aidiladha dan selamat hari merdeka awk :)

    ReplyDelete
  2. Yer la...I pun belum pernah bawak anak2 tengok parade ni. Macam best jer kalau dapat pergi. Tapi kena bertabah dengan ramai orang dan juga cuaca panas. HAHAH! I cakap jer tuh..sebenarnya, masa cuti merdeka tuh..I kat kampung hubby balik beraya. Tengok gamabr kawan2 yang IG macam syok ajer sebab ada macam2 kan? .

    ReplyDelete
  3. Happy holidays Cici! Eh dah mula kerja balik kan? Hahahah.. I plan nak bawak Sofia tengok perarakan tapi fikirkan kepanasan dan ramai orang... Kitorang duk rumah je... tengok kat tv.

    ReplyDelete
  4. samala kita, dari kecik tak pernah join tengok perarakan. tak suka tempat crowded sangat. tambah kalau bawak anak kecik, lagi leceh. hehe

    ReplyDelete