Random Thurday: 170817

Macam Mana Nak Buat Personalized Magnet | Printcious

Okay so hari tu I order personalized magnet. Ada yang tanya susah ke nak buat semua ni? Eh tak susah pun lah. Ni ha Macam Mana Nak Buat Personalized Magnet | Printcious

 
 
Tapi yang ni I print untuk diri sendiri lah. HAHAHA.I suka abadikan kenangan. Well, I know everything is digital mode now tapi printed lagi cool , kot. Sentimental value gitchew.
 
Paling best, website Printicous ni sangat user friendly, eventhoug I terkebil kebil nak buat, but still tak memeningkan kepala langsung. Best!
 
Actually ada banyak benda yang boleh personalized mengikut citarasa masing masing. And trust me, this will be a great idea for a gift. For example kalau nak bagi hadiah untuk besftfriend for her birthday, maybe boleh personalized magnet and letak gambar childhood memory korang. Kan ke sangat bernilai tu? 
 
Super Easy Process
 
Okay this time I choose to personalized square magnet for myself. For sure I nak letak gambar kids lah.  The process memang super easy.
 
 
 
 
So after click Customize It, they will bring you to this site. You may choose your favourite color. Nak pink ke white ke black ke ikut suka lah.
 
Kat sini juga you boleh pilih nak add picture or text. Best woo text dia macam macam pilihan font ada.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bagus Printcious ni, dia bagi kita tengok sampai puas hati. Kalau tak puas, kita boleh pilih untuk Customise It Again. Ha bagus kan?
 
Takdelah sampai sampai rupa lain macam je.
 
 
 
And paling penting masa order ni, I dah Add To Cart, dah sampai Checkout Page siap discount code succesfully applied, tiba tiba teringat nak tambah date untuk setiap gambar. I try lah back ke customise page.Yes, ianya tak menjejaskan apa apa. The promo code is still there.
 
The process pun memang super cepat. I order Tuesday and yeahh hari Khamis dah dapat.
 
Super Smooth Delivery Service & The Packaging
 
See 2x reminder via email and SMS. Bagus juga lagi lagi yang bagi house address. At least boleh standby kan
 
 

 
I love the packaging. They even put Fragile Sticker. Lepas tu Magnet tu semua dimasukkan dalam box kecik kecik and dibalut dengan bubble wrap. Takdelah risau barang kita hancur kan.
 
 
 
So Cantik !
 
Kids super excited to see theor face on the fridge. hahahah I plan nak print banyak banyak lagi gambar family. Nanti bukak fridge nak minum air je mesti setengah jam sebab nak membelek muka depa ni.
 
 
Actually this is my 2nd or 3rd time dengan Printcious.  Dulu I pernah customized mug and coaster. So far I sangat puas hati dengan service dorang. Bila I inquire apa apa via email, cepat je person in charge jawab. prompt reply! Good job and hopefully akan kekal macam ni ye. :)
 
 


Comments

  1. ok ini best.. kalo rajin buat boleh penuh fridge heheheh

    ReplyDelete
  2. waaaaaaa excitrdnya akak.... nk try la nnti, nampak caranya pun mudah... harga pun nampak berbaloi...

    ReplyDelete

Post a Comment