Random Thurday: 170817

The Warung @ Midvalley


 

Last Sunday I pergi Midvalley, early in the morning. so decided  to have my breakfast at The Warung @ Midvalley
 
actually lama dah tak menjejak kan kaki ke sini. I macam ingat ingat lupa, exit dari train tu bukan ada Teh Tarik Place ke? Imma big fan of Teh Tarik Place okayyy
 
Tapi sekali kedai lain daa. okay no harm trying. Harga standard 'kopitiam' dalam mall lah.

But I rasa ni kelakar. Tengok

Roti Bakar Butter ( RM 3.90)

secalit rasa cinta

Nasi Lemak Biasa ( RM 4.90 )
 
nasi lemak
 Nasi lemak tu biasa je. small portion. Ada rasa halia. Sesetengah orang suka, untuk buang angin. Tapi tak berapa kena dengan tekak I. Nasib ada telur.

Roti tu kelako. Roti Bakar Butter namanya, tapi butter dia calit macam tu? jimat sungguh. Nasib sedap. ke sebab I lapo? hahaha

Naik KTM

Dah bertahun tak naik KTM. so dengar dengar sekarang service dah dipertingkat sama macam train lain. NO! hahahha . maybe sebab hari tu ialah Ahad kot, but come on lah Ahad pun orang keluar jugak. Maybe lagi ramai T_T

yelah I paham route dia panjang. Tapi tapi tapi

kalau terlepas train tu, maksudnya kena tunggu another 1 hour

My forever baby dah kena tambang wehh hahaha half price tapi bila scan keluar OKU -,-'' boleh tak tulis kids . btw my colleague macam "Laa why you pegi tanya pasal Lihin, he just a kid. Tak payah tanya tambang. Anak orang lain 7,8 tahun tak yah tambang pun"

betul jugak but one thing for sure, bila dia kena token, I boleh suruh dia duduk tanpa rasa bersalah. HAHAHAH.


This is his very first time naik KTM. walaupun satu station je tapi dia macam super excited. Yelah kan lalu dekat segala pemandangan menghijau (read: semak samun). Kalau bawa pergi jauh sikit best kan.



Bawa Anak Tengok Wayang

Hari tu I update pasal bawa baby tengok wayang. ramai curious , lepas ke? Lepas tu I sajalah Google experience orang. Alamak seram iolls baca comment dari anonymous. HAHAHAH.

Okay I tahu ada parents yang bertegang urat dengan budak kaunter ticket atau selalu kena budak koyak ticket tu lah. Persoalan dorang

"memang ni movie 18++++ tapi anak I baby lagi. Dia bukannya tahu apa apa"
" ala I dah beli ticket. Kena lah tengok jugak"
"ha apesal pulak tak boleh?"

Lepas tu start lah cakap

" ha bila I cakap macam tu, ha pandai budak tu terdiam pong pang pong pang"

-__-''

okaylah nak bawak ke taknak tu kan terpulang korang. asal jangan menyusahkan alam sekitar sudahlah. orang dewasa yang berpelajaran lagi bekerjaya pun bercakap dalam cinema inikan pulak budak yang tak tahu apa apa tentang dunia ini , malah tidak tahu apa itu wayang. wah gitchew

Ayah Far Far Awayy

Ocin pergi Perhentian since last Sunday. I tak ikut sebab err.. dia naik bus. tapi alasan je kot, sebab I macam awkward tak bawak kids. #clingymommy. Alaa plus Ocin pergi dengan male colleague so biarlah dorang meng-kunyit kat situ? eh ? ahhaha

Antara gurauan-kurang ilmiah yang I dapat ialah

"tak takut ke dia pandang pompuan seksi kat pantai tu?"

apesal, kalau I sebelah dia memang 100% pasti ke dia takkan pandang pompuan lain ? =.= kang jawab boleh buat bertekak so I sengih je lah.

Kids macam biasa je maybe sebab dah biasa HAHAHAH. cuma bila video call dorang start tanya lah. dahlah line rumah I slow, pulau sana slow lagilah payah.

Try buat video pulak lah









 



 
HAHAHAH innocent sangat Maira tau
 
Ocin balik Perhentian hari Rabu and terus ke Kelantan, kampung kawan dia. Maybe Ahad kot baru balik. I tak mintak banyak, nak kopok je plsssss. Jarang benau dapat kopok yang rangup. I tak minat ikan parang sebab tebal tebal. nak yang jenis nipis tu. uihh sedap. kalau kopok lekor I nak yang bulat bulat tu.
 
alamak tetiba teringin pulak
 
Okay thats all. Toodles xoxo


Comments

  1. I pun fan Teh Tarik Place. Lepas tuh rase macam lain tempat lain rasenye. I paling suka kat The Mines. Roti garing and kuah sedap! Hehe..Lamanya babe I tak jejak kaki kat Mid Valley.

    ReplyDelete
  2. Lamanya tak pegi midvalley... Rasa macam more than 10 years... Ok macam drama sangat... Kikiki

    ReplyDelete

Post a Comment