O Thai Steambot Ampang Waterfront | Murah Dan Berbaloi

Kadang-kadang weekend I memang akan gantung kuali dan sentiasa cari tempat baru untuk bawa keluarga makan. Saja tukar tukar angin. So hari tu I jumpa O Thai Steamboat Ampang Waterfront
 
I macam pernah makan sini dulu. Oh dah tukar management rupanya. Mereka still mengekalkan 80% dari menu asal.
 
 So why not I try dulu sebelum angkut sekapal datang kan.
 
 
One thing best kat sini, ha parking banyak uolls. Takyah risau berebut tempat parking ke apa ke. Memang sesuai lah kalau nak datang beramai-ramai sekali 3-4 kete ke pun boleh.
 
Harga Sangat Berbaloi

 
yes, harga memang sangat berbaloi. Harga dah lah affordable, boleh makan sampai puas. Ha sapa suka makan buffet memang sesuai lah makan sini. Mana lagi nak cari buffet dengan harga murah macam ni. Banyak pilihan makanan. Mengah mengah I nak habiskan
 
Sizzling BBQ + Steamboat
RM 35/ adult
RM 19/child ( 6-12 yo)
 
 







Pencinta nasi? Ha jangan risau lah. Harga buffet tu termasuk sekali dengan nasi dan beberapa jenis hidangan lain. Kira dorang akan tukar tukar menu lah.





Ni jangan kata kids, ni ha Mommy dia serbu dulu. sedap woi mukadimah buffet dengan aiskrim. hahah memang sedap jadikan aiskrim sebagai dessert lepas main bakar bakar. sejuk je masuk tekak


Ha this is Must- Try okay! their kuah rojak memang umpphhh marvelous. ish syok betul makan rojak tambah tambah ni. My dad mesti suka. 


Ha pinggan I mesti colorful. Ni kalau Lihin Maira ada , mesti  berebut. Jangan risau, kata buffet, makanlah sebanyak mana pun. 





Ada banyak jenis sos disediakan ikut tekak masing masing masing. 


Type ni pun dah telan telan ailio dah. Wajib bawak family serbu sini , mesti dorang suka. I pun suka jugak sebab harga affordable dan lengkap dengan kemudahan lain seperti surau dan wifi. ha bagus ler dok flat lay gambo makanan je kan.
 
Korang kalau plan family gathering boleh booking kat sini. Boleh memuatkan 100 pax dalam satu satu masa.
 
Boleh follow page dorang untuk tengok pakej lain dan juga contact details.
 

Toodles, xoxo


Comments

  1. woww...sedappnyaaa...nak makan lagi rasanya

    ReplyDelete
  2. Lama x makan steamboat..terliur tengok time2 lunch gini..hehe

    ReplyDelete
  3. perkkkh lapo trs rsa prt nih....

    harga mmg berpatutan, pilihan pun banyak... mmg sgt2 puas hati....
    ada kesempatan nnti nk try jgk

    ReplyDelete
  4. Memang sedap-sedap dan banyak gila pilihan. harga pun murah kan. Tak sabar nak pergi lagi. hehe

    ReplyDelete
  5. rindunya nk mkn smp kenyang then lik lena kekenyangan....

    ReplyDelete

Post a Comment