Burger & Lobster Sky Avenue Genting

Pernah dengar Burger & Lobster? Terletak di Sky Avenue Genting Highland, restoran ni memang all the way from London dan baru dibuka di Malaysia.
 
 
 
Kami sampai around 11pm and guess what? Kena que uolls. Nasib tak lama, maybe dalam 20min, baru sampai turn kami. Nanti staff dia akan usher kita ke table.
 


Melihatkan kepada harga, I tersedak jugak lah T_T tapi dah nama lobster, atas puncak bukit pulak tu what do you expect kan? so meh la kita pejam mata and try
 
I segan pulak nak snap menu. Sebab first time keluar dengan kawan kawan Ocin tu. Mana lah dia tahu sifat blogger ni macam mana kan? Kah kah. Nanti dah 2,3 kali keluar mungkin bolehlah =p
 
 
Tapi harga memang umpphh sikit lah. Mineral water ada 2 brand and we choose Acqua Panna RM 19 ! Sama je dengan harga Watermelon Juice I. 

dont worry ada menu/board dalam English


So sebelum makanan dihidangkan, dia akan bagi wet tissue, sarung tangan dan jugak table napkin. Eh ke nak panggil apron ek? Hahaha apa apa lah janji korang faham.
 
Oh dia siap siap bagi Heinz Mayoa dn Ketchup jua. I taktahu ada Chili ke tak? Takde kot


 
 The B&L Burger
 
Okay so drumrolls
 
Meet our handsome B&L Burger . Charcoal bread, beef patty, secret sauce and lobster of course. Setiap set dihidangkan dengan salad and fries.
 


 
Close up version!
 
The patty memang super duper tebal, juicy and tender. I kan tengah sakit gigi, tapi gigih kunyah slow slow. Rugi oi tak rasa. Memang lembut sangat
.
 
Lobster tu adalah beberapa hiris. Tu yang oren tu ha. >,< Sedap, fresh dan manis. Beef patty dia macam I cakap lah, besauuu, tebal dan juicy. Tapi I bukan pencinta beef. I jadi pening dan muak.  Tu pun roti dia I tak habis makan. Fries and salad pun tak habis T_T sayang oi dah lah mahal. Kalau bawa handbag besau I dah sumbat fries tu T_T
 
 
 
The Original
 
Ni kawan Ocin order, share dengan tunang dia. I think harga around RM 153 kot.
 
 




 
 I memang GAGAL bab kopek udang /ketam dan sebagainya. Bab motong pun failed juga. So Mak/Ocin lah harus tolong bukak/ potong. Kalau takde orang tolong, sanggup tak makan. kahkah
 
Boleh je pakai tangan tapi I nak pegang camera uolls.
 


Sampai sini dah rasa muak. Tapi gigih nak cuba habiskan telan dengan air. 


Habis je makan, kami chow dengan masing masing perut dah kedepan. Kahkahkah. Total bill rasanya RM 739 kot, kawan Ocin bayo T_T nak nangis macam barang dapur + lauk sebulan tu.
 
Berbaloi ke?
 
Yes berbaloi. Should try at least once. share pun takpe kot, sebab banyak sangat. Maybe kalau pergi 4 orang boleh order 2 burger dan 1 dessert? Tapi taktahu, bergantung pada 'tank' masing masing lah. Kalau pencinta beef, memang suka lah kot. 

 
So, adakah I akan kembali? Yes, kalau Ocin nak belanja. hiks. Ni kalau bawa sekapal ni entah berapa lah total T_T
 
*restaurant ini menghidangkan alcohol
 
okay till here,
 
Toodles, xoxo


 


Comments

  1. nengok rege ngn makanan nampak perkkkkh... salad ngn fries dia pun banyak....
    beger dia lak ish4 gila tebal.... tp sesuai lah kan rege ngn makanan tu, udah ada lobster....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. telan ailio kalau bayo sendiri T_T

      Delete
  2. mek tak pegi kot babe. air mineral pun dah sama hrga dngnn lunch dua hari. hihihihiih. senduu mek

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha i pun seram nak pegi lagi. cuma kalau orang offer nak belanjo i on je hahahah

      Delete
  3. Jelesnyaa. seronok giler tengok cici makan sana sini, lagi2 lobster tu. hihi :D

    ReplyDelete
  4. Umang aiiiiii...berapa orang makan sampai RM700++ tu?tapi bak kata orang..sesekali mencuba takpe but make sure bukan diri sendiri yang bayo..mineral water RM19 huiiiiiii...pitam mak nak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4 orang kak. macam duit barang dapo Cici sebulan. hahaha pitamm

      Delete
  5. Adududu..burger tuh walaupun legam nampak menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha first time makan charcoal burger. Lembut roti dia tapi sayang tak habis :(

      Delete
  6. Tingginya burger dia. Kene penyetkan la sebelum nak aum kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. potong terus hancus. patty tu je dah tak muat mulut dah

      Delete

Post a Comment