Dinosaur Alive In Kuala Lumpur

Cuti sekolah ni, jom bawa anak-anak ke Dinosaur Alive In Kuala Lumpur . Satu pengalaman baru bagi mengisi aktiviti cuti sekolah
 
 
 
When I was a kid, I selalu curious macam manalah rupa Dinosaur depan depan, bunyi dia macam mana etc etc.Tadaa, kali ni I berpeluang merasai sendiri pengalaman berdepan dengan Dinosaur setinggi bumbung dan bunyi mengaum yang kuat.
 

Jangan risau sebab kat sana disediakan juga serba sedikir information tentang Dinosaur. Tu ha, cara nak sebut pun ada. Kalau tak, terbelit lidah nak sebut.





 

 
 

Bising mulut Lihin tunjuk itu ini. Yela, first time kan tengok benda benda ni semua depan mata. Jangan kata Lihin, Nanny dengan I pun teruja.
 
Dengar Dinosaur tu mengaum macam betul betul depan mata. Dah lah tinggi sampai ke bumbung. Kalau I hidup zaman pra-sejarah ni, macam mana lah agaknya kalau terserempak dengan Dino ni tengah jalan kan?





 
 Pelbagai Activity Untuk Kanak-Kanak
 
Jangan risau sebab kat dalam tu nanti, anak-anak memang takkan bosan. Ada banyak aktiviti menarik disediakan tau dan ada yang FREE saja. Wow. bestnyaa
 
Sand Art ni free je uolls. Boleh bawa balik lagi. Teruja Lihin. Mommy pun excited.
 


Teruja Mommy tengok Lihin pilih warna untuk Dino dia tau. Bolehlah sayang warna apa apa pun janji you bahagia. HAHAHAH. 


It is FREE and parents boleh enjoy quality time dengan anak-anak. 

 
 
 

Next, juga FREE entry. Kali ni kita main pasang-pasang Dinosaur pulak. Lihin pilih T-Rex and guess who yang kena pasangkan? HAHAHAH mestilah Mommy.
 
Jarang dapat duduk dan buat aktiviti macam ni di rumah. such a good moment with Lihin and Nanny. Nampak usaha nak mencuba walau end up jadi macam cicak. HAHAHAHA


 




 Ha yang ni buat kids leka. Ada 3 inflatable slide and Lihin nak cuba kesemuanya. Yeayy. Adult boleh teman, tapi biasalah, I'm the only adult among the kids. HAHAHA.
 
Tapi jangan risau sebab akan ada orang yang jaga di luar , so takde issue kids MIA dalam tu ke apa ke
 
 
 
 
 
Okay next activity main pecah pecah telur. Yang ni nampak best sikit sebab boleh pakai Goggle and white coat. Tapi Lihin taknak. Dia takut kot. Yang ni kena bayar RM 10
 
 
Ha yang ni syok. Bayar RM 10 dapat 3 biji bola. Cuba masukkan dalam mulut Dino tu. But dont worry, masuk ke tak masuk ke dapat hadiah jugak. weee . Takdelah rugi RM 10. Ada jugak kenangan masuk sini
 
Balik rumah Lihin heboh cakap dia dapat Dinosaur sebab masukkan bola. urghh mana ada. Satu pun tak masuk okay =.='
 

 
Fossil
 
Seumur hidup I tak pernah lagi tengok fossil depan depan tau. Memang excited habis bila dapat tengok depan mata. Besar dan runcing betul tangan Dinosaur. Tak terbayang kalau betul betul depan mata


Bagus bawa anak-anak ke pameran macam ni. Selain dapat ilmu untuk dikongsi bersama, at least anak-anak boleh jugak imagine kehidupan atau size sebenar haiwan pra-sejarah tu. Selama ni asyik tengok dalam television je kan. Sejenis ilmu ni




Kemudahan Bagi Pengunjung

 Selain dari itu, kat sini juga ada kemudahan seperti tandas, stall jual makanan dan souvenir. Such a perfect place to spend time with your family
 

Tandas super bersih. Thumbs up to the management.


Senang lepak sini seharian pun takpe. Sambil anak-anak leka bermain dan mingle around, parents boleh duduk di ruang yang disediakan sambil menikmati kudapan. Nak coffee ke soft drink ke semua ada dijual di sini. 

 
Bermula dari 14th July 2017, Dinosaur Alive In Kuala Lumpur akan berada di MaTiC dari 10am-10pm, untuk 6 bulan je tau.  So lets plan for family trip to Dinosaur Alive In Kuala Lumpur.

Address: 109, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur

Untuk maklumat lanju, boleh layari laman web
www.dinosaursalive.asia
 
 
 
 Toodles, xoxo
 
 



Comments

  1. Kalau ada Dino Ride mungkin lebih seronok anak2 berebut nak naik...di Bangkok ada Dinosour Planet...hope one day mereka sisipkan dino ride tu...sejenis kenderaan anak2 todler boleh menunggang...mmg sgt mengujakan...boleh tahan ye harga masuk tu.

    ReplyDelete

Post a Comment