Kereta Sewa Langkawi | Murah Dan Cepat

 Kalau dah plan ke Langkawi, benda pertama kita cari mestilah kereta sewa yang affordable kan. Lagi lagi yang datang satu keluarga besar.
 
Hari tu I sewa kereta dari Anox Travel. Kebetulan ada promosi, memang sangat murah harganya
 
Avanza
48 hours - RM 200
 
Ha murah ke tak tu? Kiranya I datang Ahad 5pm and I akan pulangkan Selasa 5pm.
 
Condition kereta. ahaa kalau korang biasa sewa kereta, faham je lah kereta sewa ni jangan letak high expectation. Pada I, Avanza yang I dapat ni okay je lah. Tapi my dad cakap allignment lari. Kalau laju sangat boleh terpusing kereta. tapi jadah nak bawak lelaju kat Langkawi ni kan. Jalan pun kecik.
 
I memang biasa sewa kereta I akan snap segala benda. Tapi walaupun sebegitu tapi aircond tiptop uolls. Tu paling penting. I ni kalau dah basah ketiak dah start bad mood dah. hahahah
 
Anox Travel ada service pickup/drop di airport jugak. So masa booking tu bagi details flight siap siap, lepas tu
 

 
 
I memang dah wassap awal awal details semua. Tapi flight pulak delayed bagai. adoi Kami lewat 2 jam jugak. Sampai je Langkawi airport, dah call kami tunggu di MarryBrown. Ha nasib baik memang kebulur pun
 
I gigih sediakan photocopy IC & lesen semua padahal tak payah pun. Di akan suruh isi satu form tu dengan semua details lah. Bukti bank in &conversation  dengan Anox tu pun I bagi sekali sebab dia tanya harga yang dijanjikan berapa ? -.-''
 
Ye lah ni lah payah kalau deal dengan orang lain, dia hantar orang lain. Tapi tak susah pun. Tunjuk je. Nasib I jenis simpan segala screenshot
 
 
Kereta dia dah siap park depan sikit. Agaknya memang yang park tepi jalan ni semua kereta sewa kot. I suruh my dad check apa yang patut, and I snap lah apa yang patut
 
 
Ya Rabbi ,berkeladak. Tu lah macam macam jenis orang guna.
 
Lepas tu I ada jumpa tin arak kat pocket belakang. Nasib I yang jumpa, kalau anak anak I? kalau tetiba Ash amek dan jilat. adoi -,-
 
 
 
 
My dad cakap overall okay lah. aircond okay, tingkap okay ( I pernah dapat kereta sewa ekon hampeh, tingkap dah turunkan takleh naik balik kat KL tau)
 
Cuma allignment macam lari sikit. Tapi kereta sewa memang takde 100% perfect lah kan. Untuk harga yang super murah, I puas hati and recommend lah company dorang ni.


Okay tu je. Kalau korang nak cari kereta sewa di Langkawi can consider Anox Travel ni okay
 
Website
 
Contact Number
017-4084800
013-628 6615 (Edy)
019-498 8745 (Along)
 
 
 
 
 
 
 


Comments

  1. woo. murah sangat babe. yela kan mane nk expect tingi2 kondisinya :)

    ReplyDelete
  2. ok lg la condition dia. harga pon boleh tahan

    ReplyDelete
  3. macam sama agent je rasa. mmg murah harga kete sewa dorang

    ReplyDelete
  4. As long as aircond okay, takdek hal kan. Heheh.

    ReplyDelete
  5. tgk dr luaran cantik ketenya.... dlm dia tak blh nk komen sgt la sbb mcm2 org sewa kan...

    tp harga mmg murah

    ReplyDelete

Post a Comment