Kingsman: The Golden Circle | Movie Review

Masa mula mula I dengar tajuk ni I rasa ni macam cerita yang serious sangat. I tak follow cerita yang first so I agak blur lah. Tapi bila dah tengok, damn. I recommend sangat kat semua orang. Tapi cerita ni memang famous and semua setuju yang 1st pun memang terbaik
 

 
 
Selepas kemusnahan headquarter Kingsman, Eggsy dan Merlin yang terselamat pergi ke Kentucky dan bertemu dengan Statesman, American intelligence agency. Lepas tu mereka bekerjasama nak menumpaskan satu drug cartel ni, The Golden Circle. Si Eggsy dan Whiskey ni pun pergi lah ke Glastonbury Festival sebab nak jejaki ex-girlfriend si Charlie (penjahat). Eggsy ni berjaya masukkan tracking device inside her during sexual encounter lah, tapi ini juga menyebabkan girlfriend si Eggsy (Princess Tilde) merajuk.
 
 
 
Mana tak merajuk woi. I emosi bab ni. I dah lah tengah emosi tak stabil. ada pulak babak ni. Nak selamatkan negara kena tidur dengan musuh? caitt. emosi tau. emosi. Ha tapi sebab I dah beremosi kan, maksudnya penyampaian cerita plus lakonan dorang memang baguslah -,-
 
 
 
Tak lama lepas tu, si Poppy Adams , kepala Golden Cirlce ni lah viralkan 1 video lah. Kononnya dia dah letak virus dalam dadah. so sesiapa yang amek dadah akan melalui beberapa stage sebelum mati. Memula dia jadi macam blue-rashes lepas tu mania-> paralysis-> death. Si Pops ni bagitahu yang dia ada ubat, tapi bersyarat lah. Kerajaan kena legalised dadah.
 
 
 
 
 
 
Kerajaan pun tak bodoh. Masing-masing ada akal fikiran sendiri. Kingsman dan Statesman berusaha nak hapuskan Poppy Adams tu. Macam macam aksi, dari action sampailah ke comedy ada. So kalau nak tau apa jadi, korang wajib tengok filem ni okay.
 
 
 
 
I had a very good movie date dengan Jue. Thanks Jue teman I :D Thanks Shopee for the ticket. 

Comments

  1. nk layan kt wayang entah bila, jd kite tunggu kuar kt astro best je nnti...
    layan kt umah blh tgk banyak2 kali hehehehe....

    kalau dh pnh follow filem sblm ni, msti nk follow yg filem kali nih

    ReplyDelete
  2. nieyl dah tgk dah film ni..best...tapi akhirnya tu mcm kingsman dah bertukar org je kan..

    ReplyDelete
  3. If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you need to watch this video
    right away...

    (VIDEO) Have your ex CRAWLING back to you...?

    ReplyDelete

Post a Comment