Rafathar | Movie Review

 
Rafathar (Rafathar Malik Ahmad) mengisahkan seorang bayi tabung uji yang mempunyai kuasa luar biasa. Mak (Fazura) bapak (Arie Untung) dia sendiri pun tak sedar yang anak angkat dorang tu ada kuasa macam tu.
 
 
 
Cerita bermula apabila sekumpulan penjahat yang menyamar kononnya dari pihak kerajaan nak culik bayi tu dari keluarga angkatnya. Dorang upah 2 perompak yang memang kelakar nak mati, Johny Gold (Raffi Ahmad) dan Popo (Babe Cabita). Si Popo ni bawak watak blur blur tapi apa saja yang dia cakap memang kelakar. Sakit perut I tengok cerita ni. kahkahkah
 
 
 
 
 
 
Okay lepas tu banyak lah aksi mencuit hati dan kejadian pelik tapi kelakar yang terjadi kat perompak malang ni tu. Tapi disebabkan itu jugaklah muncul rasa kasih dan sayang pada si super baby- Rafathar. Ye lah , dia ada super power ke apa ke dia tetap baby yang memerlukan kasih sayang ibu bapa. Tak payahlah nak jadikan dia senjata ke jual sana sini ke
 
Nak tahu apa jadi seterusnya, korang kena tengok sendiri. Memang kelakar gila dari watak utama sampai ke watak sampingan semua pandai main eksperesi.  I bagi 4/5 untuk cerita ni. Kalau korang cari movie yang ringan dan sesuai ditonton kanak-kanak  dan seisi keluarga, ini lah ceritanya.
 


Comments

  1. macam menarik je beb. bila banyak unsur2 kelakar ni memang teringin jugak nak menontonnya

    ReplyDelete
  2. Macam best je ni. Boleh lah tengok nanti :)

    ReplyDelete
  3. anak beranak berlakon cite nih.... pasni makin popular lah si bby fafathar

    ReplyDelete

Post a Comment