Ubat Sakit Gigi Hurix | Random

I dok Google cara hilangkan sakit gigi, colleague I suggest ubat ni. Okay try lah. Not bad . Maklumlah sakit gigi ni memang rasa nak penumbuk orang je. Buat apa pun serba tak kena kan
 

Dah lah last week MC dua hari sebab sakit mata. Lepas tu Khamis Jumaat, partner I MC sebab knee pain. Kiranya I ni die die also have to come, kekdahnya.
 
I dah start rasa nak demam dari awal lagi. Tapi biarkan lah. sekali Khamis malam, Ya Rabbi sakitnyaa. Tapi Jumaat I memang kena pergi office jugak. Nampak tak betapa bertanggungjawabnya I . Tapi masalahnya boss boss tersayang nampak tak? kah sangat.
 
I tengah bebel pasal sakit sakit sakit, then colleague I suggest. Memula I degil jugak. Last last I merayu "Kak Ida tolong pergi beli Kak Ida" hahaha.
 
 
So ubat drop di didatangkan dengan 3 cotton bud. Harganya RM 7.50 je oi. Murah kan? Mula mula I dah kumur-kumur I drop lah kat gigi, Ya Rabbi teruknya rasa. I imagien minyak urut panas tu masuk dalam mulut. Berapa kali I ludah balik. Sekali bila baca packaging la, cengkih rupanya patut lah tak sedap. hahaha
 
Tapi ada tips kalau sakit gigi, selitkan bunga cengkih in between gigi kan. tapi la ni, mana nak cari pulak kan. Kira benda ni memang penyelamatlah
 




Nak kata hilang sakit terus idok ler. tapi boleh lah jugak bertahan. Dia tulis drop 4x je. Tapi I buat lebih kot. hahaha. Colleague I bagi tips, titiskan kat kapas, and selit kapas kat gigi. Tapi lubang gigi I macam tak muat nak selit kapas je. -,- ah lantaklah. sapu je lah bebanyak kali.
 
Tiap kali sapu/drop and terkena lidah, uishh pedasnya rasa. Lepas tu okay. Kita akan rasa nak meludah je. Tak larat nak lari toilet ( I kalau kerja sorang, toilet break pun takde woi. kena lari je) I telan je lah. ala ala makan minyak gitchew. hahaha. 

Ubat ni kompem akan jadi teman travel I. korang pun jangan lupa selitkan dalam bag tau and letak kat rumah jugak. At least boleh lah bertahan sebelum jumpa doc . Atau korang try ikut macam colleague I tu, letak kapas tu and tukar seminggu sekali. Ya Rabbi . Tak selesa lah . I dah lah kerja kena banyak bercakap.
 


 
Bila sakit gigi, mesti rasa payah nak makan kan. Time ni lah nampak burger MCD baru lalu kat timeline la, ada Nasi Lemak Viral lah, apa lah. adoii
 
Colleague I bagi keria tu. Nampak menggoda. takpelah, ngap je. Ubat kan ada. hahahahaa
 

slurrpp
Apa activity weekend korang? I ada event bawak kids esok. Memintaklah semua okay.
 
Toodles, xoxo
 


Comments


  1. Saya dulu pengguna tegar safi kayu sugi. Sejak zaman student lagi dah guna.. But now 2018 saya dah tak gunakan dah..sekarang guna ubat gigi jenama MISMIS. Produk baru yang betul-betul orang melayu dan islam kita punya. Dijamin HALAL. Gigi pun rasa bersih. Tak ada bahan kimia (chemical) ni yang penting. Sebab MISMIS adalah ubat gigi NATURAL based yg ada KOKO di mana ia natural antibacteria. Ada juga cengkih, sirih dan daun pudina. Semua tu untuk kuatkan gigi dan gusi balik. Now dah tak ragu-ragu nak guna ubat gigi. Berangin dan nyaman. Korang kena cuba..lagipun kat pasaran sekarang terlalu banyak ubat gigi yang ada florida yang sebenarnya amat berbahaya terutamanya kalau adik-adik atau anak-anak kita tertelan. Saya dah berubah, korang bila lagi!

    Cuba korang tengok link Kat bawah ni. 

    https://www.instagram.com/_makeitsmile/?hl=en

    https://www.facebook.com/mismistoothpaste/

    ReplyDelete

Post a Comment