Zoo Moo | Party Like An Animal

Sapa suka Dinosaur Train angkat tangan? Sapa suka Zoo Moo? ahaa

Bagi yang tak tahu, ZooMoo ni channel kanak-kanak yang pertama di dunia yang memaparkan tentang Animal World. Yes, keseluruhan tentang haiwan. Ada puppets,cartoons,games,musci, puzzles and pelbagai activity yang memberi pengalaman unik dan berilmiah untuk kanak-kanak.
 
Kat rumah ni, memang 24 jam tengok kartun. I tak larang anak anak I tengok sebab dari situ banyak jugak dorang boleh belajar. Sebab tu penting juga kita pantau anak anak kita tengok kartun yang positif dan banyak bagi bantuan ilmiah
 
 

Apa Itu ZooMoo App?

Ha yang ni memang bagus and sesuai diperkenalkan pada kanak-kanak. This application allows ZooMoo channel viewers to sync the app and automatically collect animals they encounter on the TV scree and bring them to life on their tablet or smart phone

Yang lagi best, this application can still be used even when its not connected to the channel. Kanak-kanak masih boleh explore kandungan di dalamnya , apa yang dorang dah kumpul. Ha dorang boleh kumpul sampai 160 haiwan tau termasuk animal cards, animal sound effects, video haiwan di dalam habitat asal, food card untuk bagi makan haiwan haiwan tersebut. Menarik kan?

Bagi yang berminat, boleh download apps ni di Apps Store dan Google Play Store. balik rumah kang, seronoklah budak budak tu dapat permainan best.

Party Like An Animal

So hari tu I berkesempatan join ZooMoo Party dengan tema Party Like An Animal. best woo. Jom I belanja gambar. Gambar makanan is a must okay


 
 
 
 

Tengok tu ada banyak gambar dari karekter kartun di ZooMoo . Geram sebab semua comel comel. Sayang nak makan.
 
 
 
 

 


Party diadakan di Dreamwold Playland . Ha memang best lah budak budak tu main. Nanti I update pasal indoor playground ni tau. Best, wajib bawak budak budak datang sini. Jangan kata budak, mak budak pun enjoy sekali. Merangkak, memanjat. Memang enjoy lah
 
Tempat ni bersih, so nak bagi Ash merangkak pun tak kisah. 




 Okay so korang jangan lupa download ZooMoo apps, and stay tuned di Astro, Ch 619. Ada banyak kartun menarik sepanjang October seperti
 
 Ruff Ruff, Tweet dan Dave
 
(daily repeats 3.50pm,7.05pm and 7.05am)
 
 Fluffy's magic Play House
 
(repeats throughtout October)
 
 So exciting. Mommy pun tak sabar nak tengok. Enjoy the show

Toodles, xoxo


Comments

  1. Seronok tgk playland tu meriahnya...wahhh sambutan sangat menarik ni cici

    ReplyDelete
  2. Comelnyaa semua deko dekat makanan tu. Heheh.

    ReplyDelete
  3. salam kenal..tk kesempatan nk berkenalan ms event aritu....anak2 happy bila dpt main kt playland tu...saya pinjam 1 gambar nanti saya credit kt blog mommy cici

    ReplyDelete

Post a Comment