Muzium Coklat Kota Damansara

Baby Laundry Detergent Jenama Chomel

Korang pun tahu kulit Ash ni sensitive. Jadi payah sikit nak cari laundry detergent untuk dia. Hari tu kawan I recommend brand Chomel. First time dengar brand ni sebenarnya
 


Baby Laundry Detergent ni memang sesuai untuk kulit sensitif sebab ianya diperbuat tanpa meninggalkan kesan chemical. ha bagus kan? Lagipun kulit baby kan lembut. tak elok chemical bagai ni.
 
Detergent ni juga boleh menghilangkan kesan degil with mild pH. Kiranya ianya tidak meninggalkan kesan iritasi pada kulit dan tidak meluntur kan warna.
 
Baby kan bila dah start makan solid food memang selekeh sikit. Ada je makanan yang bertempek kat baju. Bagi puree terkeluar, bagi nesturm terkeluar. Last-last habis baju bertanda. Nak pakai peluntur takut. Nasib baik lah ada detergent yang direka khas untuk baby ni.
 



Tapi sebenarnya I bukan saja guna kat baju Ash tau. Baju Lihin Maira pun I basuh pakai ni jugak. Baju I pun kekadang I campur sekali. Bau dia just nice, kira memang sesuai untuk whole family lah.Bagus , jimat. Tak payah nak beli asing asing


Ni ada washing instruction. Ha pakai 3/4 cap je. Jimat habis. Campak semua baju. Selain dari baby nappies dan cloth diapers, boleh juga digunakan pada natural & synthetic clothing, washing wools, silk dan other fine washable. Perfect!




 Pada I Baby Laundry Detergent brand Chomel ni memang wajib ada di setiap rumah. Kalau korang tengah expecting ke , sila masukkan detergent ni dalam list. Bukan apa, kita kan taktahu tahap sensitivity anak kita. I sendiri tak sangka Ash ni jenis sensitive. sampaikan I pernah basuh baju dia tak pakai sabun sebab risau. T_T sekarang dah ada Chomel, tak risau dah


Kalau berminat boleh layari laman web Chomel
 
 


Toodles, xoxo
 


Comments

  1. Comel je Nama dia sesuai dgn fungsinya

    ReplyDelete
  2. bagus la boleh beli utk hadiahkan kt kwn2 ni. nk beli kt mana ni mommy

    ReplyDelete
  3. Bagus ada spesifik sabun untuk basuh baju baby. nama jenama pun comel :)

    ReplyDelete
  4. i pun tk pernah dgr babe. tp nmpk elok kan. Amzar pun jenis sensitive skin tp tk kronik sgt. tp boleh kot nk try sbb skang ni tengah messy dengan puree

    ReplyDelete

Post a Comment