Muzium Coklat Kota Damansara

Cerita Benar Ke Fake? | Random

Hari tu penuh newsfeed dengan Jaan Punching Bag. Kawan kawan I ada tag jugak mula mula I ingat cerita hantu. hahaha. Lepas tu dah start orang kecoh I baca lah. Terus terpaku, sampai I sanggup baca dalam selimut sebab I kan memang tak tunjuk ngadap handphone depan kids. konon bagi good example lah kecuali kena live update ke amek gambo ke apa ke.
 
So sehari dua ni viral pulak gambar dia. Ada yang kata fake ada yang kata tak. Tak kisahlah gambar tu I tetap percaya cerita tu.
 
Lepas tu I ada baca yang orang kaitkan cerita tu dengan cerita lucah. Lepas tu katanya kita kena positif kan diri blablabla jauhkan dari baca cerita macam ni.
 
La, ni dia cerita pengalaman dia di page Kisah Rumah Tangga tu sebab katanya kena layan laki 5x sehari . lepas tu orang minta kisah selanjutnya.
 
I have to say this, I percaya kisah ni. Memang wujud la jantan sebegitu. Tengok si Shakid, baru beranak 30 hari dah mintak. aiyaa. I teringat masa lepas beranak Lihin, dah lebih 3 bulan and I tanya doc dah boleh belum? doc gelak and cakap "ada orang lepas 2 minggu dah start". Ha see.
 
Bab kaki pukul semua tu, semua wujud. Kalau lah cerita ni rekaan, tapi percayalah memang wujud. Eh taknak percaya lantak korang lah. Bukan semua orang dapat rezeki pasangan yang baik, memahami dan setia. Ada yang muka senyum tapi dalam hati banyak yang dipendam. Kata rezeki masing masing kan. Kiranya ujian dalam berumah tangga lah
 
I langsung tak nampak cerita ni berunsur porn pun. Setiap kali I baca, I rasa terseksa seolah I masuk dalam dunia Isha. Walaupun banyak perkataan I tak faham dalam tu (loghat Sabah rasanya) tapi I terlalu menghayati. Nampak lah dia ni naive orangnya. Budak kecik, tak diberi pelajaran. Hidup diatur oleh orang.
 
Kalau cerita ni rekaan, rajin bah orang yang buat.
 
Tapi kalau cerita ni betul, I doa semoga Isha bertemu dengan Shanji. Anak kena jumpa Mak walau apa pun jadi. huwaa benci lah bab terpisah pisah Mak dan anak ni. Patutnya keluarga laki dia satu keluarga mati je. eh tengok iolls dah emosi ni. Kang semua mati sapa nak jaga Shanji kan?
 
Okay tu je. Jom makan
 
 
 
Toodles, xoxo

Comments

  1. Errr....ni movie ke cerita cerpen beb? I tak tau pulak..hehe..Macam ngeri ajer bunyi nyer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah try search babe. I emosi ni kahkahkah. asalnya dia post kat KRT je. lepas tu orang mintak kisah selanjutnya. dia cerita lah kisah dia kawen awal, diseksa zahir batin. I bukan nak kata i percaya gila gila lah, tapi memang wujud manusia macam ni

      Delete
  2. akak setuju ngn awak dik.... zmn skrg ni takde yg mustahil.... perangai suami2 ni mcm2... tak semestinya semuanya baik2 belaka.... ada je yg mcm dlm kisah tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak. rezeki masing masing. kalau betul, semoga dipermudahkan hidup dia. mesti cantik budaknya mix Sabah Pinoy tu

      Delete
  3. Elok lepas baca cerita ni, tiga hari lepas tu ada Pakistan datang buat visit ke office. Terus ter imagine Shakid :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah. yang jual karpet tu pun I dah imagine Shakid. tetiba seram hahahaha

      Delete
  4. Mama x tau Pula cerita ni. Tali manusia mmg bermacam2 ragam. Mama pun X pelik kalau Ada org mcm tu

    ReplyDelete

Post a Comment