Dolly Dimsum Di Sunway Putra Mall

Peminat Dolly Dim Sum mesti happy sebab Dolly Dim Sum dah buka cawangan ke-4 di Sunway Putra Mall. Wehh bestnya.


Bila sebut dim sum je mesti ramai terbayang Dolly Dim Sum kan? Dolly ni satu character which can be found in the restaurant with chopstick in hand, holding up different dim sum ready to tuck in. Memang significiant la kalau sebut Dolly Dim Sum I akan terbayang si Dolly yang comel ni dulu. hehehe
So seperti outlet yang lain, outlet ke-4 mereka juga menyajikan classic favourite sepertu 'har gao' dumplings, roasted BBQ buns, baked egg tarts, panfriend radish cakes, egg custard buns and steamed rice rolls. Selain itu, ada banyak pilihan nasi goreng dan juga mee tersedia. But I tell you, their egg custard buns are really to-die-for. Seriously sedap weh!








Oh ya kalau korang perasan , setiap outlet Dolly Dim Sum ada decoration yang berbeza beza. Dolly Dim Sum Sunway Putra Mall ni ada konsep Dolly Garden. nak makan pun rasa berbunga bunga je hati ni. Ha ni yang uniknya restaurant ni dorang taknak kita terasa ada di tempat yang sama. Lain outlet, lain pengalamannya. Di Avenue K, mereka ada konsep glass teahouse. Kira boleh 'yumcha' lah. Kalau nak seperti berada di Dolly's house boleh drop by di oulet Nu Sentral manakala outlet Pavilion menggunakan konsep Dolly's kitchen.
Dolly Dim Sum ni sesuai dijadikan tempat makan bersama keluarga atau cuma nak chill dengan kawan kawan. Nak dating pun boleh. Makanan sedap, tempat best dan harga pun sangat affordable.
Sunway Putra Mall ni accesible by public transport. So nanti bolehlah weekend ni bawa family pusing pusing KL naik train, terus turun di Sunway Putra dan makan dim sum. Yumms.
Toodles, xoxo

Comments

  1. Sampai sekarang, Siqah tak pernah lagi makan dim sum ni. Ramai cakap sedap, nak jugak cuba makan nanti :)

    ReplyDelete
  2. suka dim sum! tapi selalu makan yang biasa biasa tu je. perhati je ramai makan dkt dolly dim sum ni. teringin plak nak gi tapi xde rezeki lg nak jejak sana

    ReplyDelete
  3. Boleh la pi Sunway Putra Mall plak...

    ReplyDelete
  4. Sedapnya. Pelbagai makanan Di jual Di sini ye

    ReplyDelete
  5. Trying to find the Best Dating Site? Join to find your perfect match.

    ReplyDelete

Post a Comment