Nasi Manggey | Warung Kita Bandar Baru Ampang

Hari tu ada viral Nasi Manggey ni. Makanya teringinlah nak try. Time viral tu tulis beratuurrr panjang. Okay takde lah panjang mana and ada kalanya takyah beratur pun. maybe masih baru kot. Sebab tengok cawangan lain kemain lagi beratur panjang.
 
So I dah aim siap siap dah nak makan Nasi Manggey, Coconut Shake dengan Kelapa Baldi tu. Konsepnya layan diri. Maka sorang kena beratur and sorang chop meja.
 

Tadaaa
 
Air Kelapa Baldi ialah air kelapa yang diletakkan dalam bekas besar, siap dengan isi sekali. I think RM 4.60+ kot. Basically ianya ialah air kelapa cuma bekas tu yang unik.
 
Coconut Shake dia agak murah  RM 3.90+ kot. sedap . worth the price lah


Okay now Nasi Manggey RM 5.50. Nasi yang dikukus dan dibungkus dengan daun pisang. Ayam goreng dan Sambal Belachan. Nasi tu letak kuah gulai
 
 
Bab ayam I tak berkenan sebab macam banyak tulang dari isi so I kena korek isi tu. Patutlah ada option untuk order ayam sahaja. Maybe sapa yang tak cukup lauk boleh order lauk tambahan. Sambal Belachan dia , Ya Rabbi pedas gilak. Lidah I pedih sampai kemalam. Abah pulak lepas makan terus sakit perut. hahaha maklumlah kami manusia tak tahan pedas. Untuk orang suka pedas, memang layan lah. Should bring Mak . Mesti dia suka. 



Kat sini ada banyak lagi menu macam Ikan Tongkol (yumms) . So maybe I akan datang and cuba benda lain pulak lah. Tak sempat nak snap menu sebesar besar alam kat dinding tu sebab ramai orang. Maybe dorang buat company lunch kot so segan lah I.
 
Untuk harga memang berbaloi. At least boleh dijadikan pilihan makan tengahari/ makan malam. Takdelah bosan makan benda yang sama kan
 
Parking, aha disebabkan tengah construction area Bandar Baru Ampang tu, semua jadi one way and susah jugak parking. maybe boleh park dengan Pustaka Rakyat dan jalan sikit. 

hero <3
 
 
Toodles, xoxo


Comments

  1. Macam nasi kukus da... Ada kuah gulai , ayam goreng dan juga sambal hijau aka sambal belacan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kesimpulannya nasi kukus jugak, nama je glemer hahahah

      Delete
  2. Mcm nasi kukus ayam berempah aje rupanya nasi Manggey ni. Tulah tu, kalau ayam kurang pun tak best jugakkan. Tak puas makan ek.

    Jarang sangat ke belah belah Ampang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang je. nama je kena glemer baru lah laku, ye tak? tu la selalu ayam goreng berempah tu ayam besau and garing. ni tulang je

      Delete
  3. air kelapa baldi tu menggoda lah dik... sedap kalau dpt layan tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih layan kak. lagi lagi kalau tengah panas ni

      Delete
  4. Boleh try jugak ni nanti. Rasa dia orang macam ada banyak cawangan, sebab pernah nampak dekat Bangi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ada banyak cawangan. nanti dh try boleh la share ye =p

      Delete
  5. Siqah pernah makan nasi Manggey ni kat Warung Kita Sg Buluh. Bolehlah nasinya. macam nasi kak wok pun ada. Siqah paling suka coconut shake. Sedap!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh cawanagan dorang la tu kat sg buloh. betul sedap and murah. selalu coconut shake mesti mahal, dorang punya harga okay lah

      Delete
  6. macam nasi kak wok . yang air kelapa baldi tu pulak mcm ada satu kedai dekat area puchong

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? first time tengok air kelapa baldi ni

      Delete

Post a Comment