Suka Ambil Gambar Makanan | Random

 
Mandy Chicken, Megan Avenue II (RM 8)
 
Nasi Arab fav di Megan Avenue II. Dulu selalu pergi restaurant lain, tapi harga makin lama makin naik. Yang ni jenis kedai kecik, pastu bukak meja lipat. Mandy Chicken ni RM 8. Murah ler tu kan?
 

 
Maggie Soup, NZ Jalan Ampang

Lepak mamak, malam malam memang layan menghirup sup macam ni 


Nasi Lemak Stall, Cheras

Ex colleague drop by and bagi Nasi Lemak Ayam Rendang. Sedap oi, rendang dia manis je. 


Chicken Carbonara, Cafe Milano KLCC ( RM 9 )

Salah satu favourite I di KLCC food court sebab murah. Okay lah sekadar nak alas perut


Strawberry Sundae, Mc Donald Petronas Ampang

sapa suka buat macam ni? baik ngaku cepat
Kuey Teow Goreng Basah, Nasi Kandar Pelita


Okay I pernah baca somewhere katanya orang yang suka amek gambar makanan ni ada masalah otak. =.=

Entahlah, at first I snap sebab nak masuk blog atau buat food review. Tapi lama lama jadi ketagih pulak. Sebab pada I, gambar makanan ni cantik. Tak kira murah ke mahal, walaupun sekadar Roti Telur dan Teh Tarik tapi kena angle dan lighting memang cantik. Seriously, antara selfie dengan gambar makanan, I lagi suka gambar makanan. Even kalau nak buat flatlay, susun makanan cantik cantik memang gambar akan jadi menarik.

I tau ada yang pandang pelik. Contoh kalau kat kedai makan, kita snap diam diam kat meja kita ada jugak yang macam gelak gelak, jeling and tunjuk tunjuk (like seriously guys, jaga hal sendiri lah) tapi tak kisahlah. Janji I bukan upload gambar di bulan puasa.

I memang sanggup berhabis duit untuk makanan berbanding baju. tapi berpadalah. Semua masih dalam kemampuan lagi. Kecintaan I terhadap makanan.  wah gitchew. Sapa macam I?

Toodles, xoxo





Comments

  1. Sejak ada anak ni, nak selfie kurang. Tapi gambar makanan dan gambar anak memang penuh dalam hp. *sep lima sikit*

    ReplyDelete
  2. akak pun suke amik gambar makanan... tp prefer yg akak msk sndiri, tp kadang yg beli kt restoren pun amik jgk hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment