Review 906 Hotel Melaka

Tasneem Naturel Baby Balm | Keperluan Setiap Bayi

Jadi Mommies ni paling risau kalau anak perut tak selesa. Meragam tak berhenti, tidur tak nak , makan tak nak. Aduh risaunya.

Macam si Ash hari tu, tengah malam tiba-tiba nangis. Gelabah lah I . Dengan I sekali nangis taktahu nak buat apa.
 
Hari tu kawan I ada introduce baby balm jenama Tasneem. I pun try lah tengok review orang. Macam okay je.


 
Rupanya baby balm ni bukan hanya untuk perut tak selesa, tapi ada juga untuk Calm Time, Sleep Time dan Coughflu Time. Setiap satu ni ada fungsi berbeza. Pada I keempat empat baby balm memang perlu disimpan dalam emergency kit / baby bag. Kiranya Tasneem Naturel Baby Balm ni memang keperluan setiap Mommies lah.
 
I suka sangat sebab Tasneem Naturel ni menggunakan 100% essential oil yang asli dan juga berasaskan bahan semulajadi. Kalau macam ni, memang tak risau nak sapu kat baby. Ye lah baby kan sensitive bukannya boleh salah sikit. Memang risau nak sapu sebarangan ubat pada baby sebab kita taktahu isi kandungannya kan.

Memang tak rugi beli baby balm Tasneem Naturel sebab bukan saja boleh sapu pada bayi, tetapi juga boleh digunakan untuk golongan dewasa. Kiranya seisi keluarga lah.

Semalam I rasa macam tak selesa. Macam nak selsema pun ada. So saja lah bau bau Tasneem Natural baby balm ni. Eh sedap pulak bau dia. I sapu sikit kat hidung, leher dan dada. Okay lega.

 

Untuk Ash, sebab dia ni selalu kena kembung perut tau. Baby kan, kejap kejap merengek. Ingatkan kenapa, lah kembung rupanya. Banyak angin dalam perut. So I letakkan baby balm Tummy Time. Suka pulak dia. Kentut kentut lepas tu tergelak. hahaha.

Jap I nak share fungsi dan kandungan yang terdapat dalam baby balm ni.


CoughFlu Time


 
*Membantu kurangkan selsema dan cairkan kahak
*Membantu melegakan asma
*Mengurangkan suhu ketika demam
 
 
Ramuan
 
Lemon, Sweet Orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree
 

 
Calm Time
 
 
 
*Memberikan keselesaan kepada bayi
*Mengurangkan keletihan dan tekanan
*Bantu anak lebih tenang
 
Ramuan
 
Lavender, Naval orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile

 
Sleep Time
 
 
 
*Membantu anak supaya mudah tidur lena
*Membantu anak bangun dalam mood ceria
*Membaiki kualiti tidur
 

Ramuan
 Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang ylang

Tummy Time
 
 
 
*Membuang angin dalam perut
*Membantu melegakan perut sebu dan kembung
 

Ramuan
 Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper

Macam I mention awal awal tadi, keempat empat ni memang wajib ada. Kalau korang tengah mencari hadiah untuk newborn baby, ha I would recommend this. Memang bagus dan membantu Mommies di luar sana
 
Nak order senang je uolls, ni ha details . Kalau korang nak tambah pendapatan pun boleh daftar sebagai agen di nombor di bawah. Yelah , benda bagus, mesti laku keras ye tak?
 
Untuk maklumat lanjut, boleh layari laman web atau Instagram dan Facebook Tasneem Naturel
 
 
 
 

TASNEEM NATUREL NETWORK

15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,

43000 KAJANG, SELANGOR

HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)

 

IG: TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)

FB : TASNEEM NATUREL HQ
 
www.tasneemnaturel.com
 
 

Comments

  1. bagus ni...sambil guna sendiri, boleh buat side income..

    ReplyDelete

Post a Comment