12 Perkara Anda Perlu Tahu Tentang Jualan Murah 12.12 Shopee Malaysia

 
Korang Berjaya grab tak masa jualan besar-besaran Shopee 12.12 hari tu? Banyak tawaran menarik uolls, rasa rugi pulak kalau terlepas
 
Ha ni I nak share 12 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Tentang Jualan Murah 12.12 Shopee Malaysia
 
 

1) Jumlah Pesanan Meningkat 15 Kali Ganda Dari Tahun Lepas
 
 
 
Ha tu dia uolls, 15 kali ganda terus, haruslah kan. Shopee ni makin dikenali ramai orang. Kat office ni pun dok cakap Shopee Shopee Shopee. I pun dok received parcel dari Shopee.
 
 
2) Pecahkan Rekod Bilangan Pesanan Tahun Lepas Dalam Masa 1 Jam 16 Minit
 
 
 
Mak aihh cepatnya. Hebat
 
 
 
3) Jenama Prestasi Jualan Terbaik Ialah e-Kedai Mesra PETRONAS, Nestle dan Watson
 
 
 
Ha I setuju sebab pada I berbaloi sangat beli barangan Nestle dan Watson time sale hari tu. Berbaloi sangat. Kalau PETRONAS tu I taktahu lah sebab I tak isi minyak kan. hahha
 
 
4) Kad Mesra PETRONAS Mencatatkan Rekod Jualan Tertinggi
 
 
 
Ha, 3,100 unit terjual dalam masa 24 jam. Hebat. Rugi pulak rasanya tak grab tawaran murah hari tu.
 
 
5) Transaksi Paling Tinggi Direkodkan RM 15,000
 
 
 
Hebatnya! Transaksi ni daripada seorang pengguna tau. Apa lah dia beli banyak-banyak tu kan. Maybe beli untuk office atau on behalf kawan-kawan kot
 
 
6) Produk Pertama Dijual Ialan Bagi Kanvas dan Produk Terakhir ialah Power Bank
 
 
 
 
Hari tu ada jugak terperasan power bank semua murah murah. Memang satu keperluan kan, lagi lagi yang jenis travel sana sini, blogger yang nak attend event atau I yang menunggu laki 3 jam tu -,- kang battery habis kat tengah tengah KLCC tu mana nak cari plug oi.
 
Eh tapi serious murah. Shopee juga menawarkan pelbagai jenis power bank. Korang pilih je brand dan warna apa yang korang nak
 
 
7) Masker Wajah Terjual 7,000 unit
 
 
 
Wah Nampak tak ramai yang nak jaga kecantikan tapi dalam masa yang sama bijak berbelanja. Time time ni lah nak shopping barang barang keperluan diri dengan harga yang murah. Btw. ROREC merupakan antara jenama kecantikan yang sangat popular, terjual lebih 700 unit
 
 
8) USB Cable Menjadi Pilihan Pembeli Lelaki
 
 
 
Lebih 1,200 unit terjual. Ha, jangan taktahu lelaki sekarang dah ramai pandai shopping online. Setakat nak dapatkan benda kecik macam ni, takkanlah nak keluar ke shopping mall ye tak? klik klik terus sampai depan pintu.
 
9)  Shocking Sale 49 Saat
 
 
Wah biar betul. Tempoh paling cepat menghabiskan jualan kilat ialah 49 saat menerusi jualan Shocking Sale.
 
Patutlah I jarang dapat tawaran ni. Asyik sold out je. Okay lepas ni kena melekat dengan handphone 24 jam lah
 
 
10) Pembelian Paling Pantas
 
 
 
 
 
Baju tidur sutera dengan harga RM 20. Ya Allah murahnya. Padanlah pembeli tu grab dalam masa 1 saat je. Buat apa nak fikir panjang lagi kalau benda dah murah macam tu kan?
 
 
11) Penghantaran Paling Jauh
 
 
 
Penghantaran paling jauh bagi satu pesanan yang direkodkan ialah 4,500km -dari Goseong Gun, Korea ke Johor Bahru, Johor. Wah syoknyaa oi beli produk Korea
 
 
12) Purata Chat
 
 
 
Secara purata, 538 chat direkodkan setiap minit. Setiap minit tau!
 
 
Syok kan. Masing-masing shopping sakan woo. Ye la masa ni lah kita nak beli barang idaman dengan harga berpatutan.
 
Kembali Ke Sekolah
 
Kalau korang terlepas jualan hari tu, jangan risau sebab korang masih boleh berpeluang memenangi percutian ke Honolulu, Hawaii bernilai RM 15,000 dan sebuah iPhone X bernilai RM 5,500. ha ni sempena Ulang Tahun Shopee yang akan diteruskan sehingga 31 Disember 2017.
 
 
Ha bukan tu je uols, tak lama lagi Shopee akan melancarkan kempen Kembali Ke Sekolah dari 18 hingga 24 Disember 2017. Ada pelbagai barangan kelengkapan persekolahan pada harga yang menarik. Jenama-jenama besar seperti Pilot, Nestle dan Dewan Bahasa pun ada tau. Okay jom siap sedia shopping
 
Toodles, xoxo

Comments

Post a Comment