Bengang Dengan Hotel | Random

Random post sebab tengah bengang
 
I memang selaluuuu booking hotel guna website B ni ha. Memang website fav dari zaman study sampailah I kerja hotel pun I suka website ni I rasa sangat easy peasy and user friendly. Sales person dia pun friendly tak silap I.
 
So for this coming New Year eve, I booked this studio apartment di tengah KL. Building tu memang famous pun tapi I booked ni di bawah host lah. Memang I dah confirmed nak lah.
 
Selalunya memang I akan check policy, tak pernah ada masalah. Nak dijadikan cerita this time I check property policy dan bukan individual room policy. Lagi 4,5 hari nak tarikh check in , (which cancellation cost me RM 209+ 16% tax) baru lah I ter-perasan 'Children Cannot Accommodate This Property' . kecewaa gila oi. Kiranya kalau amek 1 bedroom ke boleh je bawak budak tapi sebab studio type takleh bawak. ish -,-
 
I try email and tanya. Yelah anak-anak I well-behaved (as if they care hahahah) tapi seperti yang dijangkakan jawapannya tetap tak boleh sebab itu memang policy. Okay walaupun frust I tak boleh buat apa lah. Time I check , takde apa apa. Ni time tak baca betul betul lah jadi macam ni. Ye lah selalu yang tak boleh bawak budak ni hotel jenis budget inn or 7 bintang. Rupanya apartment tengah bandar pun macam ni. Okay belajar dari kesilapan. I nak honeymook dengan Ocin je lah
 
So hari Khamis I call host tu sebab nak confirmkan booking and nak tanya mana nak collect key. Tau apa dia kata?
 
Host: Maam, your booking is not confirm
Me: ha? why?
Host: because your booking is on the 30th not 31st
Me: Eh I thought I booked on the 31st and checkout on the 1st
Host: yeah. in B website you book 31st but in our system is 30th
Me: why? because I book 31st?
Host: ye Maam, that's what I told you. Your booking in the website is 31st but in our system is 30th
 
ha, 3x ulang . I memang nak marah tapi okay sabar. Mungkinkah system dia ngeng sikit? aduh pening
 
Me: okay so any solution or suggestion?
Host: you may come on the 30th or contact cust service to cancel
 
Okay tu je pilihan I ada. I pilih untuk cancel. Seriously I tak faham, sebab setahu I kalau book kat website B tu akan direct masuk system hotel. Apa masalah entah tapi I taknak amek tahu masalah dia. I cuma dah tawar hati and nak cancel tanpa sebarang charge. Lupa pulak tanya pasal cancellation fee
 
I email kat customer service website B. Hopefully I takkan kena charge. I bengang sangat sangat bengang ni
 
email
Of course it is not my fault. Okay I don't blame B website . so nak salahkan sapa? System error? haiyoo
 
 
Toodles, xoxo
 

Comments

  1. Isshhh teruk nya policy diaorang..appear je nama dia b..i lak geramm..rasa nak tumboknje orag yg buat policy gitu

    ReplyDelete
  2. Pastu system error..sistem diornag yg erorr apahal
    Pulak kita yg kena..ciss

    ReplyDelete
  3. booking.com? ke.. system problem lah tu. hmm susah juga kalau ada problem mcm ni xleh nk blame sesape

    ReplyDelete

Post a Comment