The Duck Tales | Atom & The Dot

 
Holla uolls. Weekend is coming. so apa plan? Disebabkan kami memang tak plan nak bercuti-cutian buat masa ni, so apa lagi, selongkar surprise box dari Atom & The Dot ni lah cari apa yang boleh dibuat
 
So kali ni I nak ajak dorang buat The Duck Tales. Basically kita nak cuba 'menggerakkan' itik dalam buku ni. Ha macam mana tu?
 
 
Bahan yang diperlukan dari rumah hanyalah sebatang pensel sebab nak buat numbering je uolls. so I pun pinjam pensel si Lihin
 

Lepas tu kita cuma gunakan ruler yang disediakan. ada 4 ruler berlainan warna.
 
Macam yang I cakap dalam post terdahulu, jangan risau sebab instruction dalam buku ni sangat clear and straight forward. Korang confirmed akan faham. takkan ada kekeliruan


Okay now masa untuk tampal sticker pulak. 


 


Next, ruler warna lain untuk sticker kaler lain.
 
Ha Nampak tak siap letak contoh gambar sticker. Tu I cakap, takkan buat korang confuse punya.
 
Aktivity simple macam ni sesuai sangat dilakukan sekeluarga. Anak-anak kecil semua boleh join. Tapi dalam kes I, sebab I nak snap picture, so anak anak I kena jadi photographer pegang camera ni ha. 


Okay taraa kejap je dah siap. Buku ni jugak I buat sebagai buku cerita . Sambil flip flip, sambil bercerita. Buatlah cerita macam mana pun, anak anak I tetap setia mendengar. Beratur pulak tu hahaha.
 
Boleh ulang ulang untuk bed time story nanti :) so maybe korang boleh cuba jugak , tambah koleksi buku kat rumah 


 
Boleh tengok video di sini ye
 
 
Bagi yang berminat untuk beli, boleh ke website atomandthedot.com . ada pelbagai pilihan yang korang boleh beli. nak beli yang ada dalam catalogue tu ke, nak subscribe surprise box ke . jangan lupa gunakan special code untuk dapatkan 10% off ye
 
'CICITEMBIKAI'
 
 
 
Toodles, xoxo


Comments