Tarikan Terbaru Di Genting Highland

Sapa suka pergi Genting Highland? Ha Genting ni memang betul kota keriangan lah. Dari zaman study lepak sana dengan kawan kawan, zaman bercinta celebrate anniversary birthday bagai, ha ni dah ada anak, bawak anak enjoy kat Resort World Genting. Memang semua ada, sesuai dengan semua peringkat umur. Lagi 1 I suka sebab transportation senang sangat. Boleh naik bus + cable car.Murah pulak tu

Sekarang ni kan outdoor themepark dah tutup untuk renovation. Ha tapi jangan tak tahu ada tarikan terbaru di Level 4, Sky Avenue . Memang  best and sesuai sangat nak bawa orang tersayang weekend getaway kat sini
 
Ripley's Believe It Or Not Odditorium


 
Pernah tengok rancangan Ripley's ? Ha banyak benda unik , pelik dan misteri. Macam tu jugaklah kat dalam ni. Honestly I sangat terpukau dengan pelbagai benda menarik yang ada kat sini. semua I tak pernah tengok okay. I pulak lebih teruja daripada Lihin




Memang very informative. siap ada penerangan bagai. Jadi kalau kids Tanya, takdelah kita terkebil kebil nak jawab.


Sebenarnya banyak lagi gambar. Tapi kalau I share semua kang panjang sampai ke bawah lah blog post ni ye tak? Korang kena pergi and tengok sendiri. Mesti teruja punya lah.
 
Jurrasic Research Centre
 
Ha anak anak mesti suka Dinosor kan? Jom bawa anak anak terjah si Dino di Genting! Kali ni memang syiok, sebab I rasa macam berada betul betul di tengah tengah segerombolan Dino. Dengan suasananya , jalan bawah ekor Dinosour . aduh. Tak masuk bab suara Dinosour yang mengaum




Aduh kesian Dinosaur tu dah kena bunuh ke?


 
Ada pelbagai jenis Dinosour kat sini. Selain bergambar, boleh juga bawak anak anak tambah ilmu.
 
So ada satu part tu dimana computer bersepah sepah 'diserang' oleh Dinosour. I suka konsep yang nak ditunjukkan. So I apa lagi, I buat lah cerita bagi tambah menarik. I bagitahu
 
"alamak, tempat ni dah diserang Dinosour. Habislah kita. Dinosour dah musnahkan semuanya"
 
Kids pun makin teruja. Macam macam nak ditanya. aduh.
 
ada satu part kita kena masuk dalam satu bilik. Yang ni menyeramkan pulak, I yang menjerit lebih sebab I imagine Dinosour akan keluar dan serang I. kahkah. Kalau I dah takut Lihin apa lagi, dia pun menangis sama.
 
But dont worry, Im safe.
 
Zombie Outbreak
 
So yang ni mesti korang minat. Main kejar kejar dengan Zombie uolls. Menariknya, Zombie ni boleh roaming. Ha so mana korang mau lari ha?

pic courtesy
 
 
I tak dapat masuk sebab I jaga Lihin . (actually kalau boleh pun I tak berani kahkah)so according to the manager boleh je kids nak masuk, cuma not adviseble lah so kalau anything happen, pihak mereka tak akan bertanggung jawab.
 
 
I Tanya Tanya lah sesiapa yang masuk. Katanya memang menyeramkan sebab suasana yang diorang 'create' tu. Maybe korang patut masuk dan rasa sendiri okay

 
Alive Museum
 
Ha yang kaki bergambar wajib sangat masuk sini. Mesti korang syok dok posing sana sini. Korang jangan risau sebab dia akan guide cara cara nak posing atau pun point nak berdiri snap gambar. Bagus! and thumbs up kat staff yang sangat friendly and helpful.
 



Kat sini ada 2 tingkat. Masing masing dok mencari angle yang cantik


Nak ambil gambar ni dari sudut pandangan atas memang cantik. Baru nampak bentuk planet dan juga alien tu



PLAYTIME
Ha jangan tak tahu sini pun ada arcade jugak tau. Tapi I rasa enjoy sebab most of the game orang besar pun boleh join jugak. Boleh lah bersuka ria dengan anak ye tak.


Lihin dari awal sampai akhir memang hadap motor je. Semua jenis dan warna motor dia nak naik. I pun teringin jugak, tapi I dengan tudung berbelit belit, baju wrap bagai tak selesa pulak. Nanti, soon I'll come back pakai casual je. hehehe



Dinosaur Ride, Train & So Much Fun!

Yes, kat bahagian luar ni ada banyak orang jual jual. Nak beli cenderamata ke , makanan ke semua ada. Selain tu yang menarik untuk I ialah Dinosaur Ride. Kesian Lihin nak sangat naik, tapi I kan kejar masa time tu. Takpe, I will come back bawa Gegirl Ash Atok Nanny, eh semua lah I angkut.


Something interesting. Ni kalau boleh I pun nak naik jugak. Boleh pusing keliling situ ha


Banyak benda dijual disini.Bolehlah beli buat kenangan. I tak nak beli, sebab I'll come back gitchew



Bona Cinema

Ha those movie goers, worry not there's something special for you guys. Bona Cinema baru saja dilancarkan pada 24 February yang lepas. Istimewanya, ini ialah Bona Film Group Cinema pertama yang bertempat di luar China. Ha hebat tak? Dalam banyak banyak tempat kat dunia ni, mereka memilih Genting Highland sebagai lokasi mereka
pic courtesy

Buat masa sekarang Bona Cinemas mempunyai 4 cinema halls. Lagi 2 halls dijangka dibuka pertengahan 2018. Yang tu best wehh, ada  48-seatVIP theatre dan 250-seat IMAX theatre. Ha lepas ni korang boleh lah merasai sendiri Dolby Atmos surround sound system dan kerusi yang empuk. Jangan risau, memang ada pelbagai pilihan movie ; Hollywood Blockbuster, Chinese historical epics mahupun comedy samaada local atau international. Ha pilih je mana korang nak.

Lokasi yang dipilih memang sangat strategic sebab Genting World Resort ni memang jadi tumpuan umum. So dengan kolaborasi ni diharapkan mereka dapat memperkenalkan lebih banyak movie dan bintang filem mereka kepada penonton di Malaysia.

 Pelbagai Aktiviti Menarik!
Sehari Memang Tak Cukup


Betul, banyak sangat aktiviti best yang korang boleh buat kat sini. Mana cukup sehari. Nak tulis 1 blog post pun tak cukup.

Ha next, I nak share 1 kedai makeup yang best. Ni tak masuk bab makan lagi. aduh.

Okay till here, see you when I see you

Toddles, xoxo


Comments

  1. wah.dah makin best. sama la dulu time study..brcinta sllu lepak genting..hehehe..lepak rmai2

    ReplyDelete

Post a Comment