Bare Essentials | Beauty

 
Penjagaan wajah ni memang tersangat penting bagi kita. Bila kulit sihat dan cantik, kita tak perlukan makeup yang tebal, tak gtew?
 
I jatuh cinta dengan set penjagaan daripada Althea Korea | Bare Essentials. Harga affordable, texture yang best dan step yang sangat mudah.
 

 
Step 1 : Contour Cleanser

Contour Cleanser ni memang best. Lepas pakai rasa fresh je. Macam bau lemon pun ada. memang rasa cool so super refreshing hokay. Selain tu , ianya mempunya micro capsule untuk exfoliation. ha korang tahu kan betapa pentingnya untuk kita menghilangkan sel sel kulit mati ni?
 
Cara pakai senang je. squeeze small amount kat tapak tangan. Urutkan ke muka korang okay.  



Step 2: Primer Water


Primer Water ni penting tau sebab ianya 2 in 1 juga bertindak sebagai toner. Selain melembutkan, ianya juga membantu melembabkan kulit kita
 
Mengandungi Snow Lotus yang terbukti melembut dan mencerahkan kulit. Selain itu ianya mengandungi formula 'dewdrop' sebagai moisturizer yang efektif. Bestnya. baca ingredient pun dah best wehhh


Step 3: Fixer Cream

Fixer Cream ni memang best sebab tak melekit langsung. Ianya juga membantu melembabkan kulit sepanjang hari. Jadi takde lah risau dengan kulit kita :)
 
Kalau korang nak tahu, krim yang best ni mengandungi Trehalose, Wild Green Tea dan juga Baobab Tree Extract. Ha memang bagus untuk hydrating dan skin soothing
 
 
Ianya juga sesuai dengan semua jenis kulit tau


 
 
 
 

 Harga Mampu Milik
 
Kalau tengok packing yang cantik, produk Korea pulak tu mesti orang ingat mahal kan? Tak lah korang, harga product Bare Essentials ni sangat mampu milik tahuuu
 
Contour Cleanser / 150g - RM 23
Primer Water / 200ml - RM 43
Fixer Cream / 50g - RM 50
 
Murah kan? kalau dah berkenan tu jom cepat serbu website Althea dan dapatkan product best ni sekarang


 
 Nak cantik kena usaha sikit uolls. Tapi jangan pening pening. 3 step je. Kalau dah rajin guna skincare, kulit makin cantik dan sihat hati pun senang. Nak makeup pun syok je. ye tak?
 
Jangan lupa share dengan kawan kawan okay. Confirmed dorang pun akan jatuh cinta dengan product best ni.


Toodles, xoxo


Comments